• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Fotbalistul Igor Dobrovolskiy și-a editat autobiografia

Fotbalistul Igor Dobrovolskiy și-a editat autobiografia

There are no translations available.

La Chișinău a văzut lumina tiparului autobiografia celebrului fotbalist moldovean Igor Dobrovolskiy ”Cu cărțile pe masă”, relatează MOLDPRES cu referire la site-ul Federației naționale de profil.

Cartea este semnată de ziaristul Alexandru Grecu. Potrivit lui, ”Federația a avut o contribuție esențială la editare”.

”Scriu această carte de la Chișinău. Aici, în Moldova am făcut primii pași în fotbal, aici am debutat ca antrenor și tot aici îmi scriu autobiografia. Am decis că a venit timpul să spun multe lucruri despre care n-am mai vorbit niciodată. Și în general, eu n-am prea vorbit. Nu mi-a plăcut niciodată vorba multă. Și nu din cauză că n-aș fi avut ce spune. Pur și simplu am considerat mereu că omul trebuie să le facă pe toate la timpul lui. Acum a venit timpul să vorbesc. Și eu vorbesc”, se destăinuie Igor Dobrovolskiy, căruia recent i-a fost acordată cetățenia Republicii Moldova.

Igor Dobrovolskiy s-a născut în satul Markovka, raionul Razdelnoe din regiunea Odesa. A fost descoperit şi educat în primii ani la Tiraspol de antrenorul din  acest oraş, Iosif Kaizer. În continuare a fost pregătit la Liceul Republican cu Profil Sportiv de tehnicienii Evgheni Piunovschi şi Vladimir Karev.

La 17 ani a debutat la Nistru Chişinău pentru care a jucat în anii 1984-1985, marcând în 27 de meciuri 13 goluri. A evoluat în continuare la diferite cluburi.  Cariera de jucător şi-a încheiat-o de asemenea în Moldova, la Tiligul Tiraspol. A antrenat diferite echipe. Cu Dacia Chişinău a obţinut titlul de campion naţional. A pregătit naţionala Moldovei în trei cicluri preliminare, reușind să înregistreze cea mai bună clasare din istorie în ierarhia FIFA, locul 37.

Protagoniștii cărții vor organiza lansarea ei în momentul în care acest lucru va fi posibil, după suspendarea restricțiilor impuse de pandemie.