• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Neymar a pierdut procesul cu Barcelona

Neymar a pierdut procesul cu Barcelona

There are no translations available.

Tribunalul a dat câștig de cauză pentru FC Barcelona, după ce Neymar (28 de ani) a intentat un proces împotriva fostei sale echipe, solicitând o sumă impresionantă de bani.

Clubul catalan a anunțat astăzi că solicitarea lui Neymar a fost respinsă. Brazilianul cerea primirea sumei de 43,6 milioane de euro de la Barcelona, după ce campioana din La Liga a refuzat să-i mai ofere întreg bonusul de prelungire a contractului, în urma plecării sale la Paris Saint-Germain, în 2017, pentru suma record de 222 milioane de euro.

Neymar va fi obligat acum să înapoieze clubului din Spania suma de 6,7 milioane de euro. Decizia nu este însă definitivă, fotbalistul având posibilitatea de a face apel.

Miezul procesului era bonusul de peste 40 milioane de euro pe care Neymar trebuia să-l primească după ce a semnat un nou contract cu Barcelona, cu câteva luni înainte de a ajunge la Paris, după ce campioana Franţei a plătit clauza de reziliere în valoare de 222 de milioane de euro.

Neymar a încasat 14 milioane de euro la semnătură, iar Barcelona a refuzat să achite restul, după ce jucătorul a decis să plece. Brazilianul a reclamat acest lucru, solicitând şi 10% dobândă.

Deși cele două părți s-au judecat pentru mult timp, Neymar a fost aproape să se întoarcă la Barcelona în vara anului trecut, însă mutarea a picat în ultimul moment.

Neymar  a disputat 186 meciuri la Barcelona, în perioada 2013-2017, reușind să marcheze 105 goluri și să dea 77 de pase decisive. El a câștigat cu echipa catalană 9 trofee: Liga Campionilor, Campionatul Mondial al Cluburilor, Supercupa Europei, două titluri în La Liga, trei Cupe ale Spaniei și o Supercupă.