• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Numărul fanilor în tribune la meciurile din Bulgaria va fi redus

Numărul fanilor în tribune la meciurile din Bulgaria va fi redus

There are no translations available.

Numărul fanilor la meciurile de fotbal din campionatul Bulgariei va fi redus, relatează diferite surse electronice.

Asta din cauză că la precedentele partide nu a fost respectată cu strictețe regula distanțării sociale. Liga bulgară de fotbal  a continuat pe 5 iunie, după o pauză forţată de trei luni din cauza pandemiei de coronavirus. Suporterii au avut acces pe stadioane, dar s-a constatat o serie de abateri de la protocoalele de siguranţă împotriva propagării coronavirusului pe durata mai multor meciuri.

''Noi le dăm oportunitatea jucătorilor noştri să joace în faţa spectatorilor. Şi ce fac fanii? Ei se strâng laolaltă, nu poartă măşti de protecţie. Ce vor ei să demonstreze? Acum va exista o nouă restricţie, de 1.000 de persoane într-un sector. Dacă ei vor continua aşa, cel mai probabil vom închide stadioanele pentru fani, la fel ca în Germania, Spania şi Italia'', a declarat Premierul țării, Boiko Borisov în cadrul unei reuniuni a guvernului.

Ca urmare a încălcării reglementărilor în ultimele săptămâni, ministrul Sănătăţii, Kiril Ananiev, a aprobat, începând de luni, accesul a maximum 1.000 de spectatori într-o tribună şi a subliniat necesitatea menţinerii distanţării sociale.

Regula a fost însă încălcată de fani la meciul retur dintre Levski Sofia şi Lokomotiv Plovdiv, disputat marţi în semifinalele Cupei Bulgariei (0-0). Ministrul Sporturilor, Krasen Kralev, a criticat luni organizatorii meciului şi fanii la derby-ul sofiot dintre ŢSKA şi Levski pentru nerespectarea regulilor, susţinând că Bulgaria este tot mai aproape de un al doilea val al Covid-19 din această cauză.

Miercuri, Bulgaria a decis prelungirea stării de urgenţă din cauza pandemiei de coronavirus până la 15 iulie, după o nouă explozie a noilor cazuri de infectare. Un număr de 130 de noi cazuri de infectare cu Covid-19 au fost raportate miercuri, ceea ce ridică numărul total la 4.114 şi 208 decese.