• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Petrocub Hâncești a câștigat Cupa Moldovei Orange la fotbal

Petrocub Hâncești a câștigat Cupa Moldovei Orange la fotbal

There are no translations available.

Echipa Petrocub Hâncești a obținut marți, la stadionul Zimbru din capitală, Cupa Moldovei Orange la fotbal.

Aceasta și-a adjudecat trofeul în meciul final disputat cu formația Sfântul Gheorghe Suruceni, după executarea loviturilor de departajare cu scorul 5-3. Au transformat penaltiurile: Jardan, Damașcan, Rozgoniuc, Țurcan, Rusu, respectiv Stână, Sagna, Svinarenco. A ratat: Bondarenco.

Meciul a purtat un caracter relativ echilibrat, dar cum este firesc să fie a fost tensionat. Numărul de cartonașe galbene cu care au fost taxați jucătorii constituie o dovadă în acest context. Iată cine le-au primit: Ojog (56), Rozgoniuc (63), Slivca (65), Gulceac (72), Svinarenco (72), Valkau (81), Bejan (98). Partida a fost oficiată de o brigadă de arbitri din Belarus: Amine Kourgheli, Yury Khomchanka și Siarhei Kasavets.

Antrenorul formației Sfântul Gheorghe, Serghei Cebotari, a rămas nemulțumit de prestația arbitrilor. ”Am marcat un gol perfect valabil, dar care nu a fost socotit. A fost până la urmă o sărbătoare umbrită de acest fapt”, a declarat el la conferința de presă.

Antrenorul echipei Petrocub, Lilian Popescu, a fost de o altă părere. ”Am muncit mult pentru a obține acest trofeu. Păcat că am jucat fără spectatori. Fără ei e trist. Am avut în semifinală două meciuri foarte grele cu Sheriff Tiraspol, dar ne-am mobilizat și am învins. Mulțumesc tuturor celor care ne-au sprijinit”, a spus el.

Petrocub a evoluat în următoarea componență: Cristian Avram, Jacques Onana, Petru Racu (Vadim Gulceac, 58, Arcadie Rusu, 109), Iaser Ţurcan, Vladimir Ambros (Victor Bogaciuc, 90+3), Sergiu Platica, Douanla Melachio, Ștefan Efros (Alexandru Bejan, 46), Artiom Rozgoniuc, Alexandru Onica (Ilie Damașcan, 67), Ion Jardan.

Sfântul Gheorghe a evoluat cu următorul lot: Nicolae Cebotari, Andrei Novicov, Vitalie Plămădeală, Alexandru Suvorov (Dmitri Mandrîcenco, 75), Renat Mochuliak (Sergiu Istrati, 87), Raman Valkau (Victor Stână, 91), Maxim Iurcu (Mihail Ghecev, 66), Petru Ojog (Igor Bondarenco, 114), Yevhen Smirnov, Serghei Svinarenco, Eugeniu Slivca (Sidy Sagna, 75).

Petrocub a cucerit în premieră Cupa Moldovei. A fost a 11-ea ediție a turneului. În anii precedenți, trofeul a fost câștigat de Bugeac Comrat (1), Tiligul Tiraspol (3), Constructorul Chișinău (2), Zimbru (6), Sheriff (10), Nistru Otaci (1), Iskra-Stal Râbnița (1), Milsami Orhei (2), FC Tiraspol (1) și Zaria Bălți (1).