• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football S-a inventat casca anti-coronavirus în fotbalul american

S-a inventat casca anti-coronavirus în fotbalul american

There are no translations available.

Liga Profesionistă de Fotbal American a prezentat un nou model de cască, special concepută pentru protecția jucătorilor împotriva Covid-19, relatează  diferite surse electronice.

Noua cască de protecție folosește o tehnologie inovativă, numită “Oakley Mouth Shield”, dezvoltată de sponsorul de echipament al NFL, împreună cu medici și cu ingineri, dar și cu ajutorul sindicatului jucătorilor.

Viziera căștii are integrată așa numita “Oakley Prizm Lens”, folosită deja de militarii din Forțele Speciale, dar și de schiorii de performanță. Aceasta îmbunătățește culorile și contrastul, dar și protejează împotriva transmiterii directe a picăturilor, la contactele cu adversarii.

Negocierile privind protocolul de siguranță sunt în curs de desfășurare între ligă și jucători. În prezent, nu există nici o regulă de a purta un scut pentru față, dar experții medicali ai NFL pledează pentru utilizarea echipamentului de protecție.

„Cu siguranță asta vom încuraja”, a spus doctorul Allen Sills, ofițerul medical principal al NFL. „Și sperăm că vom mai lucra pe un design de produs, ceea ce toată lumea ar dori să poarte, pentru că vor vedea valoarea și vor dori acea protecție suplimentară, fără a aduce atingere performanței”.

Toate cele 32 de echipe din campionatul de fotbal american vor primi acest model de caști începând de săptămâna viitoare. Fiecare echipă câte 50 de exemplare.