• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Real Madrid a devenit campioana Spaniei la fotbal

Real Madrid a devenit campioana Spaniei la fotbal

There are no translations available.

Real Madrid a obţinut primul său titlu de campioană a Spaniei la fotbal din 2017 încoace, întrerupând hegemonia rivalei FC Barcelona.

Real a devenit campioană după ce a învins-o pe Villarreal cu scorul de 2-1, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a 37-a, penultima a sezonului. Madrilenii s-au impus joi seara graţie ''dublei'' reuşite de atacantul francez Karim Benzema (29, 77 - penalty), în timp ce pentru oaspeţi, Villareal, a punctat Iborra (83).

Echipa antrenată de Zinedine Zidane are acum şapte puncte avans faţă de FC Barcelona, învinsă surprinzător pe teren propriu de Osasuna cu scorul de 2-1. Jose Arnaiz (16) şi Roberto Torres (90+4) au marcat pentru oaspeţi, în timp ce golul catalanilor a fost înscris de Lionel Messi (62), din lovitură liberă. Osasuna a jucat cu un om mai puţin din min. 77, când a fost eliminat Enric Gallego.

Este cel de-al 34-lea titlu din istoria "albilor", al doilea sub comanda lui Zinedine Zidane. Francezul a ajuns la 11 trofee adjudecate în cariera de antrenor (două titluri în La Liga, 3 UEFA Champions League, două Supercupe ale Europei, două CM ale Cluburilor şi două Supercupe ale Spaniei). Zinedine Zidane a devenit antrenor în 2016 şi de atunci este tehnicianul cu cele mai multe trofee câştigate (11). Francezul este urmat de Pep Guardiola (10) şi Max Allegri (8).