• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Ronald Koeman a găsit atacant pentru Barcelona

Ronald Koeman a găsit atacant pentru Barcelona

There are no translations available.

FC Barcelona se află în căutarea unui atacant, după ce despărțirea de Luis Suarez a devenit iminentă, iar catalanii au ajuns la un acord pentru transferul lui Memphis Depay, de la Olympique Lyon.

"Memphis Depay devine noul partener al lui Lionel Messi din ofensiva Barcelonei", au anunțat olandezii de la De Telegraaf, vestea fiind ulterior preluată de publicațiile din Spania și confirmată de reputatul jurnalist Fabrizio Romano.

După ce s-a înțeles cu atacantul olandez în urmă cu câteva zile, pentru un contract valabil până în iunie 2024, Barcelona a ajuns la un acord și cu Olympique Lyon. Catalanii vor plăti 30 de milioane de euro pentru Depay (25 de milioane de euro + bonusuri contractuale care se ridică la 5 milioane de euro).

Memphis Depay ar urma să fie prezentat la FC Barcelona până la finalul acestei săptămâni, la timp pentru debutul catalanilor în La Liga. Primul meci al echipei lui Ronald Koeman este programat în weekend-ul 26-27 septembrie, când va primi vizita lui Villarreal, ÎN DIRECT la Digi Sport.

Crescut la PSV Eindhoven, Depay a fost transferat de Manchester United, în 2015, pentru 34 de milioane de euro. După un sezon și jumătate pe Old Trafford, în care a strâns 53 de meciuri și 7 goluri, olandezul a mers în Franța, la Lyon, pentru 16 milioane de euro, unde a acumulat 140 de meciuri, 57 de goluri și 43 de pase decisive.

• 3 goluri a reușit Depay în cele două meciuri disputate la Olympique Lyon în acest sezon.

• 53 de meciuri și 19 goluri are Depay la naționala Olandei.

• 30 iunie 2021 este data la care expiră înțelegerea lui Depay cu Lyon.