• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Câți bani a câștigat Simona Halep pentru calificarea în turul 3 la WTA Roma

Câți bani a câștigat Simona Halep pentru calificarea în turul 3 la WTA Roma

There are no translations available.

Simona Halep s-a calificat în turul 3 la WTA Roma, după ce a învins-o pe Jasmine Paolini, scor 6-3, 6-4. Prezenţa între ultimele 16 la turneul de categorie Premier 5 din Italia este recompensată cu un cec în valoare de 19.355 de euro. O sumă mult sub nivelul celor pe care le încasa în trecut. Situaţia a fost provocată de pandemia de coronavirus, în condiţiile în care se joacă fără spectatori la Roma.

În următorul tur, Halep va avea de înfruntat una dintre cele mai talentate jucătoare din noul val. Simona va da la Roma peste Dayana Yastremska, în vârstă de 20 de ani.

Premiile care se oferă la Roma s-au înjumătăţit faţă de nivelul la care erau în urmă cu un an. 523.858 euro a primit Karolina Pliskova, învingătoarea de anul trecut de la Internazionali di Roma. În vreme ce jucătoarea care va reuşi să câştige ediţia din acest an va avea parte de un cec în valoare de dar 205.190 de euro. Totuşi, Un premiu destul de consistent dacă ne uităm ce s-a întâmplat la Praga, singurul turneu jucat până acum de Halep în timpul pandemiei.

Dar Simona Halep a avut timp să acumuleze sume importante în cont. Este una dintre cele mai bogate jucătoare din tenisul feminin, cu un total al premiilor de aproape 40 de milioane de dolari. Doar Serena Williams, Venus Williams și Maria Șarapova au încasat sume mai mari. Serena, care se apropie de pragul a 100 de milioane de dolari, este intangibilă pe primul loc. În 2020, Simona Halep a încasat 1.469.594 dolari din premii. Mare parte din această sumă a venit datorită semifinalei de la Australian Open, pierdută în faţa ibericei Garbine Muguruza.