• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Decizie în primă instanță în dosarul lui Mircea Sandu

Decizie în primă instanță în dosarul lui Mircea Sandu

There are no translations available.

Mircea Sandu (67 de ani) a fost achitat în primă instanță, de Tribunalul București, în dosarul în care e acuzat de DNA că ar fi luat o mită de peste 700.000 de lei de la o firmă de avocatură. Magistrații au achitat-o și pe soția fostului șef FRF, Elisabeta, acuzată de complicitate. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel.

CONTEXT: În 2017, Mircea Sandu a fost audiat de DNA într-un dosar în care era acuzat de luare de mită și spălare de bani. Prin intermediul soției, Elisabeta, Nașu' ar fi primit de la o firmă de avocatură suma de 724.000 de lei, circa 160.000 euro, pentru ca FRF să încheie două contracte de asistență juridică. La rândul său, Elisabeta Sandu a fost cercetată pentru complicitate la luare de mită și spălare de bani.

Acum, la 3 ani distanță, Tribunalul București a dat o primă decizie în acest caz. Potrivit lui Ovidiu Oanță, jurnalistul PRO TV specializat pe Justiție, fostul șef al Federației a fost achitat.

„Tribunalul București l-a achitat pe fostul președinte al FRF, Mircea Sandu, în dosarul în care era acuzat de DNA că ar fi primit șpagă peste 700.000 lei de la reprezentanții casei de avocatură care câștigase un proces al Federației. Soția lui Sandu a fost achitată la rândul ei, pentru acuzații de complicitate. Sentința nu este, însă, definitivă!”, a scris Oanță, pe contul personal de Facebook.