• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Mesaj afișat de fanii lui Dinamo Kiev la adresa lui Mircea Lucescu

Mesaj afișat de fanii lui Dinamo Kiev la adresa lui Mircea Lucescu

There are no translations available.

Mircea Lucescu este cel mai în vârstă antrenor din grupele UEFA Champions League, dar nu este respectat de o parte a fanilor lui Dinamo Kiev, deși a readus echipa în cea mai tare competiție inter-cluburi după o pauză de 4 ani.

La meciul cu Juventus au avut voie să intre în stadion suporterii echipei ucrainene - autoritățile locale permit accesul a 30% din capacitatea stadionului.

Iar ultrașii care îl contestă pe antrenorul român au profitat de ocazie pentru a afișa un banner cu mesajul: ”Lucescu, pleacă!”

În schimb, Andrea Pirlo și-a salutat maestrul. Mircea Lucescu a fost așteptat, înaintea startului de meci de la Kiev, de către antrenorul lui Juventus.

Fostul său elev i-a întins mâna iar tehnicianul român i-a răspuns cu un zâmbet larg și cu o îmbrățișare părintească.

Mircea Lucescu și Andrea Pirlo au stat de vorbă câteva minute bune, timp în care fotbaliștii se aflau la încălzire.

Ajuns antrenor al lui Juventus, Pirlo nici nu visa la un debut mai emoționant în Champions League.

"Lucescu a fost primul meu antrenor, el m-a adus la prima echipă când aveam15 ani și am debutat la 16 ani. Încă vorbim. Mereu o să-i fiu recunoscător. Acum este o bună oportunitate să-l înfrunt", a spus Andrea Pirlo.

• În Italia, Mircea Lucescu a pregătit Pisa, Brescia, Reggiana și Inter.

Mircea Lucescu a fost primul antrenor al lui Andrea Pirlo la profesioniști. Fostul mijlocaș a evoluat sub comanda lui Mircea Lucescu atât la Brescia, cât și la Inter Milano.

Pirlo a debutat în meciul Brescia - Regianna, la două zile după ce a împlinit 16 ani.

Pentru Mircea Lucescu, Brescia a fost a doua echipă străină antrenată în cariera sa, după Pisa. "Il Luce" a pregătit Brescia în perioada 1991-1996.