• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Carlos Bilardo, fostul antrenor al lui Maradona, nu știe de moartea lui Diego

Carlos Bilardo, fostul antrenor al lui Maradona, nu știe de moartea lui Diego

There are no translations available.

Diego Maradona a murit, miercuri, la vârsta de 60 de ani, iar printre puținele persoane care nu au aflat vestea se află și Carlos Bilardo, fostul selecționer al Argentinei, care a câștigat Campionatul Mondial din 1986, cu "El Pibe D'Oro" în rol de căpitan.

Bilardo, ajuns la 82 de ani, locuiește în Buenos Aires și suferă de o maladie neurodegenerativă - sindromul Hakim-Adams, pentru care a fost internat la terapie intensivă în 2019. Fostul selecționer a depășit perioada critică la acel moment, însă familia este în continuare precaută.

Copiii lui Carlos Bilardo au ales să-i ascundă tatălui lor vestea morții lui Diego Maradona, pentru a nu risca să-i afecteze și mai mult sănătatea.

"Am închis imediat televizorul, i-am spus că s-a tăiat curentul. Nu știu când și dacă îi vom spune. Nu trebuie să fie afectat, de aceea îl izolăm de astfel de vești. Când schimbăm canalul, suntem foarte atenți", a spus Jorge Bilardo, unul dintre băieții fostului selecționer", pentru Radio Provincia, citat de Gazzetta Dello Sport.

Carlos Bilardo a condus naţionala Argentinei în perioada 1982-1990, cucerind titlul mondial în 1986, cu Diego Maradona în rolul de căpitan, şi s-a calificat apoi în finala CM 1990, pierdută în faţa Germaniei (0-1).

Legendarul fotbalist argentinian Diego Armando Maradona a fost înmormântat joi seara, în cadrul unei ceremonii private, într-un cimitir din Buenos Aires, la capătul unei zile în care mii de oameni i-au adus un ultim omagiu, conform imaginilor prezentate de televiziunea argentiniană, informează AFP.

Dricul care a transportat sicriul acoperit cu drapelul argentinian a părăsit Palatul prezidenţial situat în centrul istoric al Buenos Aires-ului, îndreptându-se către cimitirul Jardin Bella Vista, unde Maradona a fost îngropat într-un cavou al familiei sale, potrivit Agerpres.

Numeroşi fani s-au aliniat de-a lungul traseului cortegiului funerar, pentru a-şi lua rămas bun de la idolul lor.

La ceremonia care a avut loc la cimitirul din capitala Argentinei au participat doar rudele şi prietenii apropiaţi ai starului argentinian.

Considerat unul dintre cei mai buni fotbalişti din toate timpurile, Diego Armando Maradona a încetat din viaţă miercuri, la vârsta de 60 de ani, în urma unui stop cardiac, pe care la suferit la domiciliul său din Tigre, la nord de Buenos Aires.