• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Tributul adus lui Diego Armando Maradona de Leo Messi

Tributul adus lui Diego Armando Maradona de Leo Messi

There are no translations available.

Leo Messi (33 de ani), căpitanul Barcelonei, i-a dedicat golul înscris în poarta Osasunei conaționalului său, Diego Armando Maradona, decedat săptămâna trecută, la vârsta de 60 de ani. În minutul 73 al partidei de pe Camp Nou, când scorul era deja 3-0, Messi a luat o acțiune pe cont propriu, a fentat doi adversari și a trimis un șut imparabil cu piciorul stâng, stabilind astfel scorul final. Căpitanul catalanilor și-a dat jos tricoul de joc, sub care avea unul cu Newell's Old Boys, echipa la care el a debutat în fotbalul profesionist și totodată formația pentru care Diego Maradona a evoluat în perioada 1993-1994.

Gestul său superb nu a fost apreciat de arbitrul Mateu Lahoz, care a aplicat "la sânge" regulamentul. Pe lângă cartonașul galben, regulile impuse de FIFA prevăd o sancțiune financiară de 3.000 de euro. Textul articolului din Codul Disciplinar, referitor la celebrările jucătorilor, este elocvent.

"Fotbalistul care, cu ocazia marcării unui gol sau pentru orice alt motiv, își ridică tricoul și afișează orice fel de publicitate, slogan, legendă, acronim, anagramă sau desen, oricare ar fi conținutul sau scopul acțiunii, va fi pedepsit, ca autor al unei infracțiuni grave, cu o amendă de până la 3.000 de euro și un avertisment", se arată în Codul Disciplinar, potrivit Sport.es.

Starul argentinian, care a încetat din viață la vârsta de 60 de ani, a jucat doar 7 meciuri în tricoul lui Newell's pentru care a marcat o singură dată. Golul lui Messi pare tras la indigo după reușita idolului său. La momentul în care Diego Maradona reușea golul respectiv, Messi avea doar 6 ani, însă a văzut de pe stadion meciul, jurnaliștii de la Ole aducând aminte de un interviu oferit de fotbalistul Barcelonei în urmă cu mai mulți ani.

"L-am văzut pe viu pe Maradona în meciul cu Emelec (n.r - în care Diego a marcat pentru Newell's). Eram mic, nu-mi aduc aminte nimic, dar știu că am fost acolo", spunea Messi, pentru TyC Sports.