• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Sebastian Colțescu, acuzat de rasism la meciul PSG - Istanbul Bașakșehir

Sebastian Colțescu, acuzat de rasism la meciul PSG - Istanbul Bașakșehir

There are no translations available.

Meciul a fost oprit în minutul 14 la scorul 0-0. El se va relua în această seară, de la ora 19:55, însă cu o brigadă nouă de arbitri.La centru se va afla olandezul Danny Makkelie, care va fi ajutat la cele două linii de conaționalul Mario Diks și polonezul Marcin Boniek. Arbitru de rezervă a fost desemnat tot un polonez, Bartosz Frankowski, iar în camera VAR vor rămâne italienii Marco Di Bello și Maurizio Mariani.

Din brigada inițială făceau parte Ovidiu Hațegan (central), Octavian Șovre, Sebastian Gheorghe (asistenți) și Sebastian Colțescu (arbitru de rezervă).

Sebastian Colțescu a provocat un scandal de proporții la meciul dintre PSG și Istanbul Basaksehir, din Liga Campionilor, după ce a fost acuzat de rasism de echipa turcă.

Arbitrul de rezervă al partidei de la Paris a fost acuzat că a folosit cuvântul "negru" atunci când i-a comunicat centralului Ovidiu Hațegan să-l dea afară pe Pierre Webo, membru în staff-ul grupării din Turcia.

La scurt timp după incidentele de la Paris, Ovidiu Hațegan a fost contactat de jurnaliștii de la Europe1 pentru o reacție, iar centralul partidei de la Paris s-a limitat doar la a spune că regretă cele întâmplate.

"Nu putem face nicio declarație, trebuie să discutăm cu UEFA mai întâi. În mod normal, v-aș fi răspuns cu mare plăcere, dar nu în această seară. Sigur, ne pare rău, dar vă rog să ne respectați tăcerea și să înțelegeți situația", a spus Hațegan, pentru sursa citată.

Publicația franceză RMC Sport a citat și un mesaj de pe Twitter apărut în numele lui Sebastian Colțescu. Totuși, nu este clar dacă acest cont aparține arbitrului, având în vedere că a fost creat la începutul lunii decembrie.

"Îmi cer scuze pentru această neînțelegere. Nu am avut intenția de a fi rasist. Într-un astfel de context, oamenii nu se pot exprima corect și pot fi înțeleși greșit. Îmi prezint scuzele în numele UEFA Champions League. Sper că mă veți înțelege", se arată pe contul respectiv de Twitter.