• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Pavel Cebanu:” Ar fi bine să ne unim eforturile”

Pavel Cebanu:” Ar fi bine să ne unim eforturile”

There are no translations available.

Executivul Federației Moldovenenești de Fotbal (FMF)a stopat la ședința ordinară temporar proiectul ”Toți împreună” referitor la instalarea miniterenurilor de fotbal cu suprafețe artificiale.

Solicitat să comenteze faptul ca atare Pavel Cebanu,președintele FMF a declarat că problema în cauză necesită pe viitor o altă abordare.”Numărul doritorilor de a instala terenuri de minifotbal a crescut foarte mult în ultimul timp. Practic, nu este săptămînă ca cineva să nu se adreseze cu rugămintea de a oferi suprafața de joc respectivă. Însă, deoarece conform indicaților UEFA toate lucrările se desfășoară sub controlul nemijlocit al federației anual sînt date în folosință doar circa  30 de asemenea terenuri. Fizic nu sîntem în stare să depășim deocamdată această cifră”, a spus oficialul.

Fiind rugat să indice care ar fi o prima variantă de rezolvare a problemei apărute el a spus că este de dorit să se implice și statul, Guvernul. ”Cu forțele de care dispunem nu mai putem face față solicitărilor. Ar fi binevenit, în acest context, implicarea Ministerului Tineretului și Sportului, Guvernului în soluționarea problemei.Aceasta ar fi cea mai eficientă,justă soluție”, a subliniat Pavel Cebanu.

Executivul FMF a stopat proiectul pînă pe 31 decembrie curent. El urmează să analizeze după aceasta în bază de concurs ofertele primite. Cu suportul FMF au fost instalate pînă în prezent aproximativ 200 de terenuri de minifotbal în diferite localități din țară.