• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Congresul al XII-lea al FMF a stabilit obiectivele în următorii ani

Congresul al XII-lea al FMF a stabilit obiectivele în următorii ani

There are no translations available.

Congresul al XII-lea ordinar al Federației Moldovenești de Fotbal (FMF), desfășurat ieri la hotelul LeogranD  din capitală, a stabilit scopurile pentru următorii ani.

Pavel Cebanu, președintele FMF a prezentat asistenței un raport de activitate în 2013. Ghenadie Scurtul, directorul tehnic al FMF, i-a familiarizat pe invitați cu strategia de dezvoltare a fotbalului în Republica Moldova în anii 2014-2020. Mihai Anghel, Prim-vicepreședintele federației, i-a informat despre modificările care urmează să fie efectuate în Statutul FMF.Congresul a votat candidatura lui Ruslan Berzoi în funcția de vicepreședinte FMF, responsabil de relaţiile cu organele de drept, autorităţile publice centrale şi locale, alte instituţii de stat şi private cu profil sportiv, iar ulterior a aprobat hotărârea nr.36 din 11.12.2013 a Comitetului Executiv al FMF referitor la organizarea activității comerciale a federației.

Unul dintre obiectivele fixate pentru viitor este calificarea echipei naționale în finală Campionatului European din anul 2020. Solicitat să comenteze acest lucru vicepreședintele FMF, Ion Testemițanu, responsabil de evoluțiile echipelor naționale de toate vîrstele, a declarat că, în acest context, este importantă și imlplicarea structurilor statale în atingerea țelurilor propuse. ”Am elaborat o strategie de dezvoltare a fotbalului în țară pînă în anul 2020. Am stabilit mai multe scopuri. Sperăm să le atingem pe toate inclusiv calificarea în finala Campionatului European din anul 2020. Pentru aceasta însă este necesară și implicarea mai multor structuri statale”, a spus oficialul.

Pentru contribuția deosebită adusă în dezvoltarea și promovarea fotbalului moldovenesc lui Petru Comendant, Mihai Anghel, Ivan Zlatovcen, Vladimir Albina, Vladimir Donosian, Dumitru Margarint și Anatol Rîbac le-a fost înmînat ”Ordinul de Merit”.

Delegații au împuternicit Comitetul Executiv al FMF să stabilească data desfășurării următorului Congres din 2015., care a fost aprobat de cei prezenți.

La lucrările reuniunii au participat Leonid Bujor, consilier al Prim-ministrului Republicii Moldova, Mircea Sandu (România), delegat din partea UEFA, membru al Comitetului Executiv al forului fotbalistic european, Dragoș Hîncu, viceministru al Tineretului și Sportului, Nicolae Piatac, prim-vicepreședinte al Comitetului Național Olimpic.