• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Alexandru Gațcan, în finala Cupei Rusiei la fotbal

Alexandru Gațcan, în finala Cupei Rusiei la fotbal

There are no translations available.

Alexandru Gațcan, desemnat anul trecut cel mai bun fotbalist moldovean, va evolua cu echipa sa, FC Rostov, în finala Cupei Rusiei.

Jucătorul a declarat într-o conferință de presă,desfășurată la finele meciului semifinal cu Luci-Energhia Vladivostok, încheiat cu scorul 3-1, că performanța obținută este remarcabilă, o premieră în cariera sa. ”Sînt foarte bucuros de calificarea în finală. Debutul meciului cu Luci-Enerhgia ne-a reușit perfect. Am marcat două goluri, am controlat în continuare situația din teren. Mulțumesc coechipierilor pentru efortul depus, suporterilor care ne-au împins mereu spre victorie. După o pauză de 11 ani am promovat din nou în finală”, a declarat fotbalistul care în acest meci a înscris un gol și a obținut dreptul la o lovitură de la 11 metri.

La întrebarea cum i-a reușit să facă această figură frumoasă a răspuns că totul se datorează antrenamentelor asidue. ”Muncesc mult la antrenamente. Asta îmi permite să mă simt foarte sigur de sine în duelurile directe, să am mai multă încredere în forțele proprii. Probabil, starea mea de spirit s-a transmis și coechipierilor, care au jucat foarte bine”, a mai adaugat jucătorul.

Titlul de cel mai bun fotbalist moldoven acordat anul trecut este primul în biografia lui Alexandru Gațcan, care a avut evoluții meritorii în toate meciurile echipei naționale în preliminariile Campionatului Mondial. În campionatul Rusiei,ediția precedentă, s-a remarcat în special la capitolul recuperarea balonului, fiind desemnat de experți cel mai bun, eficient.

FC Rostov se va întîlni pe 8 mai în finală cu FC Krasnodar.