• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Zimbru Chișinău a cucerit a șasea oară Cupa Moldovei

Zimbru Chișinău a cucerit a șasea oară Cupa Moldovei

There are no translations available.

Echipa Zimbru Chișinău a cucerit ieri Cupa Moldovei Orange la fotbal după ce a învins-o în finală, pe propriul stadion, cu scorul 3-1 pe Sheriff Tiraspol.

Prima șansă de gol au creat-o în minutul 5 de joc oaspeții, dar Marcel Metoua a ratat dintr-o poziție foarte bună pentru șutul decisiv. A urmat eliminarea din teren în minutul 22 al lui Luvannor Henrique în urma atacului neregulamentar asupra lui Alexandru Dedov, care a jucat în continuare cu capul bandajat. În inferioritate numerică Sheriff nu a mai fost de temut ca și în partidele precedente, jucînd în temei defensiv.

”Zimbrii” au deschis scorul în minutul 50 după o combinație frumoasă finalizată de Dan Spataru scos de coechipieri în careul de pedeapsă la o discuție în patru ochi cu portarul Serghei Juric. Jarlesson Inacio a egalat în minutul 59, dar peste puțin timp (minutul 65) Marko Stanojevic înscrie un autogol în urma presiunii masive a chișinăuienilor. Punctul pe ”i” în finală l-a pus Iulian Erhan în minutul 77, ieșit la atac, cu un șut din afara careului de 16 metri.

Antrenorul echipei Zimbru, Oleg Kubarev a declarat la conferința de presă că este copleșit de emoții. ”A fost o cale dificilă spre acest trofeu. Am avut pînă la Sheriff, în finală, adversare puternice. Le-am învins. Sînt bucuros. Emoțiile mă copleșesc. Despre meci am să vorbesc mai puțin. În finală orice greșeală, neatenție este, de regulă, pedepsită. Așa s-a întîmplat și în cazul lui Henrique, eliminat din teren”, a declarat tehnicianul.

Antrenorul formației Sheriff, Veaceslav Rusnac a declarat că eliminarea lui Henrique a influențat decisiv asupra rezultatului final. ”A fost un meci interesant. El putea fi și mai captivant dacă echipele ar fi jucat în componențe complete. N-am fost atent la faza eliminării, dar anume acest cartonaș roșu acordat ne-a demolat, dărîmat total planul de joc. Am încheiat nereușit sezonul”, a spus tehnicianul.

Meciul a fost oficiat de o brigadă olandeză de arbitri, condusă de Danny Makkelie.

Zimbru a evoluat în următoarea componență: Denis Rusu, Iulian Erhan, Constantin Bogdan, Alexandru Vremea, Alexandru Dedov, Ademar Havier (Radu Gînsari, 62),Dmitri Klimovici, Kiril Pavliucek, Jean-Marie Amani (Serghei Țîganov, 53), Anatol Cheptine (Radu Gînsari,81), Dan Spătaru (Fernando Quintela, 72).

Sheriff a a avut următorul ”unsprezece”: Serghei Juric, Juan Alvarado, Valentin Furdui, Marcel Metoua, Vadim Paireli (Veacesla Lisa,90), Mendes De Fiori (Ricardo Cavalcante, 57), Ernandes Luz Dias, Miral Samardjic (Benjamin Balima, 78), Mustada Isa (Jarlesson Inacio, 52), Marko Stanojevic, Luvanoor Henrique.

La meci a fost prezent și primul președinte al țării, Mircea Snegur. Zimbru a mai cucerit Cupa Moldovei în anii 1997, 1998, 2003, 2004 și 2007.