• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Ce spune BBC în ajunul Cupei Mondiale de fotbal?

Ce spune BBC în ajunul Cupei Mondiale de fotbal?

There are no translations available.

BBC a încercat să prefaţeze ediţia cu numărul 20 a Cupei Mondiale de fotbal, analizînd comportamentul echipelor participante în funcţie de continentul de provenienţă, relatează diferite surse electronice în ajunul competiției, care va demara pe 12 iunie în Brazilia.

Potrivit sursei citată, formaţiile care provin de pe continentul sud-american comit cele mai multe faulturi la Cupa Mondială. Naţionalele sud-americane au încasat cele mai multe cartonaşe roşii, potrivit statisticii englezilor. Ţara gazdă din acest an - Brazilia - conduce topul cu 11 jucători eliminaţi în istoria Mondialelor, urmată de Argentina cu zece şi de Uruguay cu opt.

Judecînd după media de puncte obţinută de echipele europene atunci cînd Cupa Mondială s-a desfăşurat într-o ţară din America de Sud rezultă că Spania, Germania sau Italia au şanse minime de a reuşi performanţe notabile în Brazilia.

În medie, naţionalele europene au obţinut 1,34 puncte atunci cînd au jucat în Uruguay, Brazilia, Chile sau Argentina. Cînd Cupa Mondială s-a desfăşurat în Europa, formaţiile de pe bătrînul continent au avut o medie de 1,59 puncte cîştigate pe meci. Cehia şi Olanda sunt singurele naţionale europene care au ajuns pînă în finală atunci cînd Cupa Mondială a avut loc în America de Sud.

Faptul că africanii sînt exuberanţi şi se aruncă în atac fără a ţine cont de partea defensivă este deja o axiomă în fotbalul modern. Echipele africane joacă foarte mult din entuziasm la turneele importante, neglijind faza de apărare şi devin astfel cele mai bune încasatoare.

Cel mai prost din acest punct de vedere stă Congo care a încasat nu mai puţin de 14 goluri în cele trei meciuri din grupe la Campionatul Mondial din 1974. Zair a pierdut la scor (0-9) , tot în 1974, în meciul cu Iugoslavia.