• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Luvannor Henrique nu are temporar drept de joc la echipa națională de fotbal

Luvannor Henrique nu are temporar drept de joc la echipa națională de fotbal

There are no translations available.

Brazilianul Luvannor Henrique, care are cetățenia Republicii Moldova, nu are temporar drept de joc la echipa națională de fotbal pentru care a evoluat deja în patru meciuri., relatează MOLDPRES.

FIFA, care anterior i-a permis să joace pentru selecționata Moldovei, a interzis Federației Moldovenești de Fotbal (FMF) să-l utilizeze în partidele amicale și oficiale. "L-am convocat și i-am oferit dreptul să se afirme în cîteva partide cu permisiunea FIFA pentru a demonstra că este acceptat de federația națională, echipă”, a declarat Ion Caras, antrenorul echipei naționale. "Noi eram informați despre această situaţie. Ne-am dorit, în primul rînd, să-l verificăm și putem afirma că este un jucător bun, util echipei naționale.Vom adresa un demers către FIFA pentru a ne permite de a-l convoca și pe viitor în lot”, a declarat vicepreședintele FMF, Ion Testemițanu.

Potrivit regulamentului FIFA un fotbalist de peste hotare are dreptul să evolueze pentru echipa altei țări în cazul dacă a trăit în această țară cel puțin cinci ani. Luvannor Henrique a venit în Republica Moldova în urmă cu trei ani.

Luvannor Henrique (24 de ani) este legitimat la Sheriff Tiraspol, căsătorit cu o moldoveancă, golgheterul ediției precedente a campionatului național.

Pentru echipa națională a jucat patru meciuri și a marcat două goluri în partidele amicale disputate cu formațiile Suediei și Andorrei.