• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Echipele moldovene și-au aflat adversarele în turneele intercluburi europene la fotbal

Echipele moldovene și-au aflat adversarele în turneele intercluburi europene la fotbal

There are no translations available.

Echipele moldovenești de fotbal și-au aflat, conform tragerii la sorți de la Nyon (Elveția), adversarele din turul preliminar al Ligii Europa și etapa a doua preliminară a Ligii Campionilor.

Veris Chișinău va juca primul meci pe teren propriu cu PFC Litex Loveci (Bulgaria).

FC Tiraspol  va găzdui în tur pe İnter Baku (Azerbaidjan), iar Zimbru Chișinău va juca în deplasare cu FK Shkëndija 79 (Macedonia).

Sheriff Tiraspol va juca primul meci din turul doi preliminar al Ligii Campionilor pe teren propriu cu FK Sutjeska (Muntenegru).

Referitor la această dispută antrenorul clubului moldovean, Veaceslav Rusnac a declarat circumspect că elevii săi o vor aborda cu maximă seriozitate. ”Vom aborda cu responsabilitate totală această întîlnire. Am mai jucat cu Sutjeska și știm ce reprezintă. Este o echipă disciplinată, foarte bine organizată. Cunoaștem punctele ei forte. Ne vom strădui să ne impunem stilul nostru de joc”, a spus tehnicianul la conferința de presă după aflarea rezultatelor tragerii la sorți.

Vitalie Grosu, directorul general al echipei a declarat că spera la o echipă mai slabă, dar Litex nu se compară cu marile cluburi europene. ”Sîntem pregătiți să jucăm cu orice echipă, deși putea să ne cadă la tragere la sorți o formație mai slabă.  Litex este un club cu o experiență bogată. Noi vom debuta în aceatsă competiție. Oricum, nu vom juca doar cu Milan, Manchester United sau Bayern, ci cu Litex, un bun club de talie europeană”, a spus oficialul.

Meciurile din primul tur preliminar al Ligii Europa vor avea loc pe loc la 3 şi 10 iulie, iar partidele din al doilea tur preliminar se vor disputa la 17 şi 24 iulie.Partidle din turul doi preliminar al Ligii Campionilor sînt programate pentru 15-16 iulie și 22-23 iulie.