• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Starea de sănătate a lui Alfredo Di Stefano este "gravă dar stabilă"

Starea de sănătate a lui Alfredo Di Stefano este "gravă dar stabilă"

There are no translations available.

Starea de sănătate a fostului fotbalist al echipei Real Madrid Alfredo Di Stefano, aflat în comă după ce a suferit un stop cardiac, este "gravă dar stabilă", a anunţat, duminică, spitalul Gregorio Maranon din capitala Spaniei.

Fostul jucător argentiniano-spaniol, care a împlinit vineri 88 de ani, a fost internat sîmbătă în secţia de cardiologie a spitalului Gregorio Maranon din Madrid, după ce a fost victima unui stop cardiac.

Di Stefano lua masa alături de familie într-un local din apropierea arenei Santago Bernabeu, moment în care s-a simţit rău, fiind aşezat în scaun rulant, a anunţat El Pais, precizînd că, la sosirea ambulanţei, fostul jucător era deja în stop cardiac.

"Medicii i-au făcut masaj cardiac, iar după 18 minute inima a început să bată din nou, el fiind transportat în stare gravă la spitalul Gregorio Maranon", au anunţat surse medicale.

El Pais subliniază că Di Stefano ar fi fost spitalizat de şapte ori pentru crize similare, însă niciuna nu a fost atît de gravă.

Di Stefano a suferit în 2005 un infarct de miocard, fiind supus apoi unei intervenţii de by-pass coronarian.

Născut la 4 iulie 1926 la Buenos Aires, Alfredo Di Stefano şi-a început cariera la echipa River Plate, iar apoi a făcut parte din "echipa de aur" a clubului Real Madrid, în perioada 1953-1963, cînd spaniolii au cucerit de cinci ori Cupa Campionilor Europeni. Cîştigător al Balonului de Aur în 1957 şi 1959, Di Stefano a cucerit de opt ori campionatul Spaniei şi a fost de cinci ori cel mai bun marcator din Primera Division.