• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Argentina a învins Olanda și s-a calificat în finala Cupei Mondiale

Argentina a învins Olanda și s-a calificat în finala Cupei Mondiale

There are no translations available.

Reprezentativa Argentinei s-a calificat în finala Cupei Mondiale la fotbal, după ce a învins, miercuri, la Sao Paulo, cu scorul de 4-2, la loviturile de departajare, selecţionata Olandei, în semifinalele competiţiei.

La finalul celor 90 de minute de joc şi a celor două reprize de prelungiri, scorul a fost egal, 0-0.

La loviturile de departajare pentru Argentina au transformat Messi, Garay, Aguero şi Maxi Rodriguez.

Pentru Olanda au înscris Robben şi Kuyt, în timp ce Vlaar şi Sneijder au ratat.

Atacantul olandez Arjen Robben a declarat, miercuri, la Sao Paulo, că este foarte mîndru de coechipierii săi, care au dat totul la Cupa Mondială din Brazilia.

"Este foarte greu să pierzi cînd eşti atît de aproape de scopul final. Însă ceea ce am reuşit în Brazilia este incredibil. Nimănui nu i se poate imputa nimic. Toată lumea a făcut treabă foarte bună. Meciul pentru locul trei? Sincer, nu este titlul care mă interesa. Este foarte greu să pierzi la loviturile de departajare", a declarat Robben.

Wesley Sneijder a afirmat că Olanda merita mai mult, subliniind că argentinienii au mizat pe loviturile de departajare: "Am făcut un joc bun şi meritam mai mult. Nu am reuşit să marchez la loviturile de departajare şi este păcat. Însă este regretabil că nu ne-am fructificat ocaziile în cele 120 de minute de joc".

Meciul final dintre echipele Germaniei și Argentinei va avea loc duminică. Sîmbătă se va desfășura partida pentru locul trei în care se vor întîlni selecționatele Braziliei și Olandei.

Luptătorii moldoveni au cucerit trei medalii la Campionatul Mondial Universitar