• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Milionarul de care suntem mîndri, pentru că-i din Cornești (Ungheni)

Milionarul de care suntem mîndri, pentru că-i din Cornești (Ungheni)

There are no translations available.

Omul de afaceri Valeriu Moraru, originar din Cornești (Ungheni), dorește să preia clubul de fotbal Rapid București (România), informează mai multe surse electronice din țara vecină.

"Nu am semnat niciun antecontract. Am făcut o ofertă, cred că asta e cel mai simplu lucru pe care azi îl putem negocia. În rest nu mai pot spune nimic pînă nu finalizăm. Sper să se finalizeze pînă luni. Depinde şi de avocaţi", a spus Valerii Moraru la finalul întîlnirii pe care a avut-o, miercuri, cu Adrian Zamfir de a Rapid şi administratorul judiciar Cristina Andronache.

El a explicat că avocaţii studiază documentele pentru că vor să cunoască situaţia exactă a clubului aflat în prezent în insolvenţă. "Încă nu pot fi numit noul patron al Rapidului. Suntem în negocieri, sînt mai multe contracte care necesită timp pentru a le studia. Şi dacă ajungem la finalizarea acestor negocieri vrem să fim şi noi siguri pentru viitor. Vrem să ne asigurăm atît de viitorul Rapidului, cît şi al nostru", a adăugat omul de afaceri.

Valeriu Moraru a promis că va investi la semnarea contractului suma de 500.000 de euro pentru cheltuielile urgente ale clubului.

Valeriu Moraru, împreună cu soţia sa, Violeta, sînt foarte cunoscuţi în România, unde controlează afacerea din industria apelor minerale Azuga Waters.

Valeriu Moraru a absolvit şcoala medie din oraşul Corneşti, în anul 1977. Şi-a început afacerile în Rusia, după care a revenit în Republica Moldova. La finele anilor 90 ai secolului trecut, prin intermediul companiei Larga-Vin, a preluat și a vîndut mai multe întreprinderi din Republica Moldova. E vorba de combinatul “Cereale-Chişinău”, fabrica de sticlă “Cristal-Flor” din Floreşti, o fabrică de vinuri şi hotelul “Chişinău”.

După ce au făcut bani în Republica Moldova, soții Moraru au hotărît să-şi mute afacerile în România. Astfel, au devenit remarcați, în 2009, cînd au vîndut 70,7% din acțiunile producătorului Bere Azuga către Ursus Breweries pentru suma de 7,15 milioane de euro, asta fiind una dintre cele mai importante tranzacții de pe piaţă.

Conform Top 300 Capital, Valeriu şi Violeta Moraru au o avere de 35 de milioane de euro. Ei au ajuns să deţină activele Bere Azuga şi o afacere înfloritoare, cu cinci branduri în piaţă.

Valeriu Moraru era, în 1990, doctorand în pedagogie la Sankt Petersburg (Rusia).