• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Poliglotul Artur Ioniță, care n-a primit cîndva la timp tot ce trebuia sa aibă

Poliglotul Artur Ioniță, care n-a primit cîndva la timp tot ce trebuia sa aibă

There are no translations available.

Artur Ioniță, primul fotbalist moldovean legitimat în serie A din campionatul Italiei (clubul Verona), a vorbit fluent în limba țării în care va activa pe viitor pe tot parcursul conferinței de presă, desfășurată cu ocazia prezentării lui. A frapat plăcut asistența..

Moderatorul a ținut să precizeze  din startul discuției, ”această primă curiozitate”. ”Am jucat fotbal cinci ani în Elveția, la echipa Aaray, unde în temei se vorbește în germană, cea mai dificilă limbă comparativ cu cele pe care le-am învățat. Însă, am avut și mulți prieteni cu care comunicam în italiană. Din 20 februarie curent sînt deja jucătorul Veronei și am început să privesc mai mult emisiunile televizate din Italia, în special, cele rezervate sportului, fotbalului:RAI sport, etc. Asta pentru a mă adapta mai ușor la noua echipă”, s-a confesionat jucătorul.

Fiind întrebat care-i calitatea sa cea mai de preț el a indicat tăria de caracter. ”Eu m-am născut în Moldova și n-am primit la timp tot ce trebuia să am. Am obținut multe din cele ce mi-am dorit datorită caracterului meu.  Tatăl m-a ajutat întotdeauna să depășesc greutățile, unele perioade dificile, să mă concentrez asupra cizelării măiestriei fotbalistice. Marele meu avantaj este caracterul, încrederea în forțele proprii, dorința de a obține rezultate înalte”, a declarat Artur Ioniță, care a spus că mai vorbește fluent rusa, cunoaște ”nu chiar bine” încă cîteva limbi.

Artur Ioniță s-a lansat în fotbalul de performanță la Zimbru Chișinău. La Aaray, potrivit unor experți, a ajuns ”la pachet” împreună cu atacantul Serghei Alexeev, care joacă actualmente la Zimbru Chișinău. Conform lor, a fost legitimat pentru a-l ajuta pe acesta să se acomodeze, afirme mai ușor la noua echipă.Ambii sînt membri ai selecționatei Moldovei.Artur Ioniță este mijlocaș central. El și-a adus o contribuție esențială la obținerea victoriei în meciul din deplasare din preliminariile Campionatului European cu reprezentativa Muntenegrului (5-2) și constituie o mare speranță a fanilor din Moldova în perspectiva viitoarelor partide.