• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Zimbru este la un pas de o mare performanță

Zimbru este la un pas de o mare performanță

There are no translations available.

Echipa de fotbal, Zimbru Chișinău a învins-o ieri cu scorul 2-1, în meciul tur din deplasare din cadrul Ligii Europa, manșa a treia preliminară, pe formația austriacă Grodig.Pentru Zimbru au marcat Alexeev (35) și Handle (autogol, 59). Grodig a redus din handicap prin Correa (89).

Cum și era de așteptat, partida a început cu atacuri frecvente la poarta Zimbrului. Defensiva moldoveană a ripostat, însă, cu exactitate. Site-ul UEFA remarcă, în acest context, în special, intervențiile portarului Rusu și randamentul în teren a lui Correa. În minutul 33 de joc Alexeev a fost aproape de a deschide scorul.

Gazdele au depus maximum de eforturi pentru a egala și autogolul încasat după pauză a fost un adevărat duș rece pentru ele. În continuare Zimbru a acționat cu maximă prudență și golul primit spre finalul meciului nu reduce șansele de calificare pe care le are. Promovarea în faza grupelor Ligii Europa ar constitui o performanță înregistrată în premieră de echipa moldoveană. Ar fi nespus de frumos. Cu un tehnician belarus la timonă, Oleg Kubarev, și cu doar trei ”stranieri” în lot.

Returul este programat peste o săptămînă, la stadionul Zimbru.

Zimbru a disputat pentru prima dată un meci oficial cu o echipă din Austria. Anterior, cu începere din sezonul 1993-1994, a desfășurat 60 de partide în turneele intercluburi europene. În 17 întîlniri a învins, 17 le-a încheiat la egalitate, iar în 26 a suferit înfrîngeri. Goloveraj, 63-76 fără a lua în calcul rezultatul meciului cu Grodig. Zimbru s-a întîlnit cu echipe din 25 de țări. De cele mai multe ori - patru - a jucat cu echipe din Ungaria, Ucraina, Cehia și Bulgaria.