• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Zimbru Chișinău scrie istoria cu majuscule

Zimbru Chișinău scrie istoria cu majuscule

There are no translations available.

Echipa de fotbal Zimbru Chișinău s-a calificat ieri, în premieră, în faza grupelor Ligii Europa.

Performanța a fost înregistrată chiar dacă a cedat în meciul retur, pe teren propriu, cu scorul 0-1 formației austriece Grodig. Avantajul creat în partida tur (victorie cu scorul 2-1) i-a permis să promoveze după trei runde disputate în faza următoare a competiiei, stabilind un record al evoluțiilor în turneele intercluburi europene.

În partida de la Chișinău gazdele s-au apărat practic pe tot parcursul celor 90 minute de joc. Asta în pofida declarațiilor făcute în ajun de antrenorul Oleg Kubarev. Și bine a procedat, fiincă de ce să știe toată lumea cum o să joace. Tactica aleasă a creat destule emoții jucătorilor, spectatorilor, pentru că oaspeții au creat faze periculoase de gol și au fost în cîteva rînduri aproape de a marca. Pînă la urmă totul s-a încheiat cu bine pentru Zimbru și chiar dacă a primit gol în minutul 84 (autor- Sandro Djuric) superioritatea avută după meciul tur a fost suficientă pentru a promova în faza grupelor.

Zimbru a evoluat în următoarea componneță: Rusu, Burghiu, Erhan,Dedov, Klimovici (Potîrniche, 76), Pavliucek, Amani (Pașcenco, 67), Vremea, Alexeev, Cheptine (Spătaru, 60), Jardan.Rețineți-o. Merită.

La meci au asistat 9.150 specttaori.

Zimbru a disputat cu începere din sezonul 1993-1994 62 de partide în turneele intercluburi europene. În 18 întîlniri a învins, 17 le-a încheiat la egalitate, iar în 27 a suferit înfrîngeri. Goloveraj 65-78.Zimbru s-a întîlnit în turneele intercluburi europene cu echipe din 25 de țări. De cele mai multe ori - patru - a jucat cu formații din Ungaria, Ucraina, Cehia și Bulgaria.