• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Artur Ioniță a debutat în campionatul Italiei, Serie A

Artur Ioniță a debutat în campionatul Italiei, Serie A

There are no translations available.

Fotbalistul moldovean Artur Ioniță (24 de ani) a debutat duminică, 31 auguust,  cu noua sa echipă Hellas Verona în campionatul Italiei, serie A.

El a jucat aproximativ 15 minute în partida din deplasare jucată cu Atalanta Bergamo, care s-a încheiat la egalitate (0-0). Mijlocașul moldovean a intrat în teren în ultimul sfert de oră cînd Hellas Verona lupta, în temei, pentru a menține rezultatul favorabil de pe tabela de marcaj. Excesul de zel, emoțiile s-au soldat pentru el cu un cartonaș galben primit. ”Sper mult să prind  lotul de bază permanent. Obiectivul meu este să fiu inclus cu regularitate în ”11”-le de start”, a declarat jucătorul la revenire în Chișinău pentru partida amicală cu Ucraina (3 septembrie) și meciul din preliminariile Campionatului European cu Muntenegru (8 septembrie).

Anterior el a jucat primul meci oficial în Italia în Cupa acestei țări contra formației Cremonese, încheiat cu scorul 3-0.

Artur Ioniță este primul fotbalist moldovean, care este legitimat la o echipă italiană din Serie A. Anterior el a jucat la Zimbru Chișinău, Iskra-Stal Rîbnița, Aaray (Elveția). Jucătorul este una dintre piesele de rezistență ale echipei naționale și figurează în lotul convocat pentru meciul amical  cu selecționata Ucrainei (3 septembrie) și partida cu lotul Muntenegrului (8 septembrie) din cadrul preliminariilor Campionatului European.