• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Milionarul Valerii Moraru din Cornești (Ungheni) este acuzat de președintele FC Rapid (București)

Milionarul Valerii Moraru din Cornești (Ungheni) este acuzat de președintele FC Rapid (București)

There are no translations available.

Milionarul moldovean Valeriu Moraru, care a preluat șefia la clubul de fotbal Rapid Bucrești luna trecută, a fost acuzat de președintele acestui club, Nicolae Manea, aflat deocamdată în exercițiu, miercuri la postul Dolce Sport.

Potrivit acestuia, acționarul majoritar Valeriu Moraru ”a mințit” o mare masă de suporteri rapidişti, precizând că de la preluarea clubului nu a investit niciun ban la gruparea giuleşteană."Domnul Moraru a minţit o mare masă de rapidişti. Ce merit are el în promovarea în Liga I, în obţinerea licenţei, în demersul cîştigat la TAS şi aşa mai departe? Cînd a venit a promis că va plăti cinci salarii, dar nu s-a întîmplat nimic. Ce salarii s-au plătit pînă acum au fost plătite din banii proveniţi din transferul lui Alexandru Ioniţă II. Deocamdată domnul Moraru nu a dat niciun ban la Rapid. A venit şi a împrăştiat bilete la ordin care nu se ştie cum pot fi valorificate" , a spus Nicolae Manea, căruia Valerii Moraru i-a înmînat, miercuri, un preaviz de 30 de zile.

Manea a menţionat că Moraru vrea să îl "umilească" şi din acest motiv nu va accepta să plece de la Rapid. "Dînsul poate să propună să fiu dat afară, dar asta nu înseamnă că aşa se va întîmpla. Sînt chestiuni juridice la care pot apela şi eu. Pentru ce a încercat acest om cu mine, să mă umilească, voi merge pînă în pînzele albe, pînă la judecătorul sindical care a aprobat planul de reorganizare. Am văzut că vorbeşte şi de schimbarea administratorului judiciar... el vrea să ne schimbe pe toţi, să ne schimbe de haine poate", a precizat preşedintele FC Rapid.

Acţionarul majoritar al FC Rapid, Valerii Moraru, declara, la 18 august, într-o conferinţă de presă, că în administraţia clubului sînt "mult prea mulţi oameni" şi anunţa disponibilizări pentru că gruparea giuleşteană "s-ar descurca şi cu maximum şase angajaţi"

Acţionarul majoritar al FC Rapid, Valerii Moraru, i-a înmânat, miercuri, un preaviz de 30 de zile preşedintelui Nicolae Manea, însă acesta a refuzat să îl semneze. În aceeaşi situaţie este şi ofiţerul de presă al clubului,Lucian Ionescu, care de asemenea a refuzat să semneze preavizul.

Conform unor surse din cadrul grupării giuleştene, noul acţionar al clubului intenţionează să îl demită pe antrenorul Ionel Ganea în momentul în care acesta nu îşi va mai putea îndeplini obiectivul. Conform contractului, Ionel Ganea poate fi demis în cazul în care echipa nu obţine 17 puncte în primele zece etape. După şase etape, Rapid a acumulat doar cinci puncte şi are nevoie de victorii în următoarele patru partide pentru a-şi îndeplini obiectivul

Valerii Moraru, împreună cu soţia sa, Violeta, sînt foarte cunoscuţi în România, unde controlează afacerea din industria apelor minerale Azuga Waters.Valerii Moraru a absolvit şcoala medie din oraşul Corneşti, în anul 1977. Şi-a început afacerile în Rusia, după care a revenit în Republica Moldova. La finele anilor 90 ai secolului trecut, prin intermediul companiei Larga-Vin, a preluat și a vîndut mai multe întreprinderi din Republica Moldova. E vorba de combinatul “Cereale-Chişinău”, fabrica de sticlă “Cristal-Flor” din Floreşti, o fabrică de vinuri şi hotelul “Chişinău”.

După ce au făcut bani în Republica Moldova, soții Moraru au hotărît să-şi mute afacerile în România. Astfel, au devenit remarcați, în 2009, cînd au vîndut 70,7% din acțiunile producătorului Bere Azuga către Ursus Breweries pentru suma de 7,15 milioane de euro, asta fiind una dintre cele mai importante tranzacții de pe piaţă.

Conform Top 300 Capital, Valeriu şi Violeta Moraru au o avere de 35 de milioane de euro. Ei au ajuns să deţină activele Bere Azuga şi o afacere înfloritoare, cu cinci branduri în piaţă.