• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football De data aceasta înfrîngere la Podgorica

De data aceasta înfrîngere la Podgorica

There are no translations available.

Echipa națională de fotbal a cedat în primul meci din cadrul preliminariilor Campionatului European cu scorul 0-2, în deplasare la Podgorica, reprezentativei Muntenegrului.

Golurile au fost marcate de Mirko Vucinic în prelungirile primei reprize cu o lovitură de cap după executarea unei lovituri de colț și Zarko Tomasevic (73), care a finalizat o centrare expediată pe jos în careul mic.La ambele goluri primite apărarea echipei naționale a fost depășită ușor.

Prima repriză a fost dominată clar de gazde. Oaspeții au trimis un singur șut spre poartă cu semnatura Artur Ioniță. În cea de-a doua jumătate a partidei ”tricolorii” au ieșit mai îndrăzneț la atac, dar nu au avut cîștig de cauză la poartă adversă, deoarece partenera de întrecere a blocat prompt orice acțiune ofensivă.

Antrenorul echipei muntenegrene, Branko Brnovic a subliniat în declarația făcută la finele meciului că victoria repurtată a fost dificilă, dar meritată. ”Apreciez marea dorință de a învinge demonstrată de echipă, voința jucătorilor. Am obținut trei puncte prețioase la startul campaniei de calificare. Asta-i foarte important. Victoria obținută a fost meritată”, a spus tehnicianul.

Ion Caras, antrenorul echipei moldovene, a declarat că elevii săi au greșit foarte mult la mijlocul terenului. ”Au comis prea multe greșeli, uneori, inexplicbile, la mijlocul terenului. Le vom analiza și vom trage concluzii. Gazdele au învins pe meriT”, a spus el.

În următoarea partidă din cadrul preliminariilor echipa moldoveană se va întîlni la Chișinău pe 9 octombrie cu reprezentativa Austriei, care ieri a încheiat la egalitate (1-1) meciul disputat pe teren propriu cu selecționata Suediei.

Iată și celelalte rezultate înregistrate luni în preliminariile Campionatului European din 2016:

Grupa C

Luxemburg - Belarus 1-1

Au marcat: Gerson '42 / Dragun '78

Spania - Macedonia 5-1

Au marcat: Ramos '15 (penalti), Alcacer '17, Busquets '45+3, Silva '50, Pedro '90+1 / Ibraimi '28 (penalti)

Ucraina - Slovacia 0-1

A marcat: Mak '17

Grupa E

Estonia - Slovenia 1-0

A marcat: Purje '86

San Marino - Lituania 0-2

Au marcat: Matulevicius '5, Novikovas '36

Elveţia - Anglia 0-2

A marcat: Welbeck '58, '90+4

Grupa G

Rusia - Liechtenstein 4-0

Au marcat: Büchel '4 (autogol), Burgmeier '50 (autogol), Kombarov '54 (penalti), Dziuba '65