• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Cîştigătoarea Ligii Campionilor poate încasa pînă la 37,4 milioane de euro, fără "market pool"

Cîştigătoarea Ligii Campionilor poate încasa pînă la 37,4 milioane de euro, fără "market pool"

There are no translations available.

Cîştigatoarea Ligii Campionilor poate încasa, în sezonul 2014/2015 al competiţiei, pînă la 37,4 milioane de euro (de la faza grupelor la finală), sumă în care nu este inclusă cota din "market pool", a anunţat, luni, UEFA, care a dat publicităţii sumele cu care vor fi premiate echipele participante.

UEFA a anuţat că, pentru sezonul 2014/2015 al Ligii Campionilor şi Supercupei Europei, estimează un venit total de 1,34 de miliarde de euro.

Din această sumă, 55 de milioane de euro vor fi atribuiţi exclusiv echipelor care au participat în play-off-ul Ligii Campionilor. Fiecare dintre cele 20 de echipe participante va încasa câte 2,1 milioane de euro.

De asemenea, UEFA va opri o sumă de 40 de milioane de euro din veniturile Ligii Campionilor şi Supercupei Europei, pe care o va oferi cluburilor participante în Liga Europa, la fel cum s-a întîmplat în sezonul 2013/2014. Totodată, trei milioane de euro vor fi alocaţi ca plăţi de solidaritate pentru echipele eliminate în fazele de calificare din Liga Campionilor şi Liga Europa.

Forul continental a anunţat că 910,3 milioane de euro vor fi alocaţi premierii cluburilor (500,7 milioane de euro pentru calificarea în grupe, rezultate şi bonusuri de calificare şi 409,6 milioane de euro în plăţi variabile, reprezentate de drepturile TV - market pool), restul va fi oprit de forul european pentru acoperirea costurilor organizatorice şi administrative, precum şi pentru plăţile de solidaritate către asociaţii naţionale, cluburi şi ligi.

Cele 32 de cluburi participante în faza grupelor vor fi recompensate cu un bonus de 8,6 milioane de euro. Pentru fiecare victorie în faza grupelor, o echipă va primi un milion de euro, iar în cazul unei remize va încasa 500.000 de euro.

Echipele calificate în optimile competiţiei vor mai primi câte 3,5 milioane de euro, sfert-finalistele cîte 3,9 milioane de euro, iar cele patru semifinaliste, cîte 4,9 milioane de euro. Finalista va fi recompensată cu 6,5 milioane de euro, iar cîştigătoarea va mai încasa 10,5 milioane de euro.

Astfel, echipa care va cîştiga Liga Campionilor va putea primi maximum 37,4 milioane de euro, fără a include "market-pool"-ul.

Fiecare campioană care nu s-a calificat în faza grupelor va primi 200.000 de euro. Mai mult, echipele participante în primul tur preliminar al Ligii Campionilor vor primi 150.000 de euro, dacă nu s-au calificat în faza grupelor, echipele participante în turul doi, dar nu au prins grupele vor mai primi cîte 175.000 de euro. Cluburile eliminate în turul trei vor fi recompensate cu cîte 200.000 de euro.

Pe de altă parte, cîştigătoarea din acest an a Supercupei Europei, Real Madrid, va încasa trei milioane de euro, iar finalista FC Sevilla, 2,2 milioane de euro.