• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Echipa BPDS ”Fulger” a devenit campioană a MAI la minifotbal

Echipa BPDS ”Fulger” a devenit campioană a MAI la minifotbal

There are no translations available.

Selecționata Brigăzii de Poliție cu Destinație Specială (BPDS) ”Fulger” a cucerit astăzi, la stadionul ”Dinamo”, titlul de campioană a Ministerului Afacerilor Interne la minifotbal, prima grupă valorică.

Ea a învins în cinci din cel șase partide disputate. Ultima întîlnire, desfășurată în compania reprezentativei Departamentului Poliției de Frontieră (DPF), a încheiat-o la egalitate, dar a fost pe punctul de a o pierde în ultimele secunde. Balonul expediat de grănicerul Vitalie Budigai cu un șut puternic a lovit bara și a ricoșetat în teren. Asta după un meci relativ echilibrat cu multe faze periculoase la ambele porți, dar pînă la urmă defensivele competitoarelor au fost mai puternice decît comaptimentele de atac și scorul nu a fost deschis.

”Ne-am clasat pe primul loc, pentru că aproximativ o lună de zile ne-am antrenat zilnic împreună. Cîștigă, pînă la urmă, echipa cea mai puternică, iar bara din ultimul minut poate fi clasată la capitolul surprizelor”, a declarat la finele meciului Ion Besarab, fundașul central al campioanei, care este legitimat și la FC Budăi din divizai A a campionatului național, are și o bogată experiență competițională internațională. El a fost stîlpuș apărării echipei BPDS, acționînd prompt, sigur.

În componența echipei-cîștigătoare au mai evoluat: Vasile Țurcan, Alexandru Buzdugan, Serghei Cabatiuc, Constantin Ojog, Mihail Stețiuc, Victor Eremia, Serghei Plătică, Vadim Costandachi, Radu Șeremet. Responsabil de sport la BPDS ”Fulger” este multiplul campion european  la lupta universală Vasile Cara.

Pe locul doi s-a clasat  echipa Serviciului Protecției Civile și al Situațiilor Excepționale, iar pe trei - formația DPF.”Valorea fotbalului demonstrat a confirmat denumirea prima grupă valorică, această Ligă a Campionilor la nivelul MAI, unde și fotbalul este mai rapid, spectaculos, captivant decît în celelalte două serii valorice”, a subliniat în alocuțiunea rostită la festivitatea de închidere șeful Clubului Sportiv Central ”Dinamo”, Arcadie Bostan, sub egida căruia se desfășoară toate competițiile din cadrul MAI.

Următoarea probă din cadrul campionatelor MAI este crosul, care se va desfășura pe 24 septembrie în parcul Valea morilor.

În imaginie: secvențe de la turneu