• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Povestea frumoasă a lui Artur Ioniță în campionatul Italiei continuă

Povestea frumoasă a lui Artur Ioniță în campionatul Italiei continuă

There are no translations available.

Mijlocașul moldovean, Artur Ioniță (24 de ani), legitimat la echipa Hellas Verona din campionatul Italiei, Serie A, a înscris ieri un gol și a servit o pasă de gol în meciul cu Sampdoria din cadrul etapei a patra.

În minutul 52 el i-a dat o pasă lui Tahţidis, care a marcat, iar peste 12 minute a înscris golul egalizator, contribuind astfel decisiv ca echipa sa să evite înfrîngerea pe teren propriu. Întîlnirea s-a încheiat la egalitate (2-2).

Artur Ioniță a jucat pe tot parcursul meciului. În etapa a treia el a ieșit la schimb în minutul 62 și peste două minute a marcat.

Hellas Verona totalizează 8 puncte și împarte locurile 4-5 în clasament cu Sampdoria. Primele două locuri sînt ocupate de AS Roma și Juventus, care totalizează cîte 12 puncte fiecare.

Artur Ioniță a debutat în septembrie curent în campionatul Italiei.El a jucat aproximativ 15 minute în partida din deplasare jucată cu Atalanta Bergamo, care s-a încheiat la egalitate (0-0). Mijlocașul moldovean a intrat în teren în ultimul sfert de oră. Anterior el a jucat primul meci oficial în Italia în Cupa acestei țări contra formației Cremonese, încheiat cu scorul 3-0.

Artur Ioniță este primul fotbalist moldovean, care este legitimat la o echipă italiană din Serie A. Sperăm mult că povestea sa frumoasă pe gazoanele din Peninsulă va fi continuată și în meciurile echipei naționale. Bravisimo, Arturino!