• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Romario, ales senator al oraşului Rio de Janeiro

Romario, ales senator al oraşului Rio de Janeiro

There are no translations available.

Campion al lumii în 1994 cu naţionala braziliană, Romario a fost ales cu 63,39% din voturile exprimate, în faţa rivalului său din cadrul Partidului Democratic Cesar Maia (20,5%), un reprezentant al politicii carioca, potrivit rezultatelor oficiale aproape definitive.

"O Baixinho" ("Micuţul") a devenit membru PSB în 2009, într-o perioadă în care se confrunta cu numeroase probleme financiare şi judiciare.

Un an mai tîrziu, el era ales deputat federal. Cunoscut pentru caracterul său bănuitor, lipsa de apetenţă pentru efort şi viaţa nocturnă, Romario a reuşit să-şi îmbunătăţească imaginea de om muncitor ca deputat.

Fostul atacant-vedetă la PSV Eindhoven şi FC Barcelona s-a opus cu virulenţă organizării Mondialului din2014 în Brazilia, adresîndu-le un potop de injurii conducătorilor FIFA.

Romario denunţa corupţia despre care afirma că afecta lucrările, dar şi cheltuielile publice "faraonice" angajate pentru construirea unor stadioane, în locul investiţiilor în şcoli, spitale şi transportul public.

El se află printre inamicii fostului partener de joc Ronaldo, care s-a angajat în campania electorală alături de candidatul social-democrat Aecio Neves, cel care o va înfrunta pe preşedinta de stânga Dilma Rousseff în al doilea tur al scrutinului prezidenţial de la 26 octombrie.