• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Alexandru Kurteyan:”Toți vor să învingă, dar și noi avem un scop”

Alexandru Kurteyan:”Toți vor să învingă, dar și noi avem un scop”

There are no translations available.

Antrenorul echipei naționale de fotbal Alexandru Kurteyan a declarat astăzi într-un interviu acordat site-ului sports.md că meciul de joi (9 octombrie) cu selecționata Austriei din preliminariile Campionatului European 2016 este ”cum e și firesc preocuparea numărul unu”.

La întrebarea dacă este principială întîlnirea cu reprezentativa Rusiei (12 octombrie), ținîndu-se cont de faptul că a jucat mult timp în campionatul acestei țări, el a răspuns că, în primul rînd este important meciul cu echipa Austriei. ”Ne pregătim și ne gîndim, mai întîi, la partida cu echipa Austriei. Apoi ne vom concentra pentru întîlnirea cu lotul Rusiei. Prioritatea cea mai mare este jocul echipei naționale. Toți vor să învingă, dar și noi avem un scop. Indiferent de partenera de întrecere  noi trebuie să îndeplinim ceea ce am stabilit, despre ce ne-am înțeles”, a declarat Alexandru Kurteyan.

Referitor la faptul cum trebuie să joace echipele mici - din care face parte și lotul Moldovei -  cu reprezentativele Austriei, Suediei, Rusiei el a opinat că antidotul este organizarea bună, disciplina înaltă de joc.”Sîntem o țară mică și avem o echipă mică. Cum să jucăm cu favoritele grupei? Foarte disciplinat, organizat. Asta-i foarte important. Dacă ne v-a ieși totul așa cum intenționăm, dorim, atunci apar șanse de a produce surprize. În caz contrar nu vom obține nimic. Asta pentru că la capitolul măiestrie individuală cedăm adversarelor din grupă”, a spus Alexandru Kurteyan.

În ceea ce privește obiectivul trasat echipei naționale el a subliniat că

sarcina fixată anterior este valabilă. ”Obiectivul a fost schițat înainte de începerea preliminariilor: să obținem cel mi bun rezultat în istoria participării și să încercăm să ne calificăm în finala turneului. Și de ce nu? Doar jucătorii vin la echipa națională nu pentru a goni, pur și simplu, mingea și o bună dispoziție. Deci, ne vom strădui să atingem scopul propus”, a spus antrenorul.

Cel mai bun rezultat în istoria evoluării în preliminariile Europenelor și Mondialelor echipa națională l-a înregistrat în ediția precedentă cu Ion Caras la timonă cînd a acumulat în medie cîte 1,1 puncte în fiecare meci disputat și a obținut prima victorie în deplasare cu o diferență de trei goluri (5-2 cu formația Muntenegrului). Ar fi nespus de frumos ca Alexandru Kurteyan și echipa sa să depășească această performanță și pas cu pas să stabilească noi recorduri.