• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Greu de tot se obțin punctele în preliminariile CE-2016

Greu de tot se obțin punctele în preliminariile CE-2016

There are no translations available.

Echipa națională de fotbal a suferit înfrîngere ieri, la stadionul ”Zimbru”, cu scorul 1-2 în meciul disputat cu selecționata Austriei în preliminariile Campionatului European, grupa G, în prezența a circa 10 mii de spectatori dornici să fie martorii unei isprăvi a ”tricolorilor”. Cu regret, n-a fost să fie.

Oaspeții au deschis scorul în minutul 12 de joc din lovitură de la 11 metri. Penaltiul a fost acordat după faultul comis de Jardan în careul de pedeapsă. Gazdele au egalat în minutul 27 prin Dedov din penalti în urma unui henț comis. În minutul 51 Janko a marcat cu o lovitură de cap golul victorios.

Echipa noastră a jucat, practic, cu cinci fundași: Golovatenco, Armaș, Epureanu, Erhan și Jardan. Rolul de ”închizător” i-a fost acordat lui Cojocari. Linia mediană a fost alcătuită de Ioniță și Gațcan, iar în atac au evoluat Dedov și Picușciac. Poarta a fost apărată de Cebanu, care a avut cîteva reflexe apreciabile, salvatoare, aplaudate de public. Nimeni nu l-ar fi acuzat dacă primea gol.

Avantajul echipei austriece a fost o viteză de joc mai înaltă, execuții tehnice mai rapide, replierea organizată în defensivă și includerea operativă în faza ofensivă, practic, a întregului lot.În ultimele zece minute de joc ea a jucat în zece oameni după eliminarea din teren a lui Janko și s-a isprăvit exemplar cu situația nedorită în care s-a aflat.

Șansele echipei moldovene de a obține o egalitate au fost în finalul partidei Sidorenco, Gațcan și Patraș. Primul i-a pasat din careul mic surprinzător lui Gațcan în loc să șuteze, iar acesta aflat la doi metri de buturi a expediat balonul în portar. În ultimul minut de joc Patraș a trimis mingea peste bara transversală, fiind într-o poziție favorabilă șutului decisiv. Epureanu nu s-a stăpînit și l-a atenționat. Dacă se marca ar fi fost o nebunie de nedescris pe stadion. Dar cuvîntul ”dacă” nu se ia niciodată în calcul nici în fotbal, nici în viața de toate zilele.

Alexandru Kurteyan a declarat la conferința de presă că este satisfăcut de evoluția elevilor săi. ”N-am pretenții deosebite față de nici un jucător. A fost un meci dramatic, interesant, care a ținut publicul în suspans pînă în ultimul minut de joc.Creăm o nouă echipă, jucăm conform unei noi scheme. Ne va trebui timp pentru a demonstra că avem un potențial mare de joc. Sarcina mea este să creez un colectiv competitiv, ambițios”, a spus el. Cît timp va dura acest proces de schimbare, creare a lotului, care va fi bagajul de puncte adunat de echipa națională  la finele preliminariilor este greu de spus.

Marcel Koller, antrenorul formației austriece, a declarat că este bucuros de victoria repurtată. ”Sîntem bucuroși că am învins și sînt nemulțumit de cartonașul roșu primit de Janko. Aceasta este o pierdere pentru echipă. N-a fost cel mai bun  joc al lotului nostru. Asta pentru că am pierdut multe mingi, în special, în prima repriză. A fost un meci dificil. Este prematur să ne bucurăm prea mult de această victorie pentru că urmează multe partide  dificile”, a spus el. Important pentru ei est că au obținut trei puncte.

Echipa națională va juca următorul meci pe 12 octombrie la Moscova cu selecționata Rusiei.

Sî nu fie doar o înfrîngere la scor. Asta și-o doresc mulți. Ieri micuțul Liechtenstein a încheiat la egalitate (0-0) meciul cu Muntenegru, iar Suedia a terminat nedecis (1-1) partida cu Rusia.