• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Punct prețios obținut de ”tricolori” la Moscova în meciul cu echipa Rusiei

Punct prețios obținut de ”tricolori” la Moscova în meciul cu echipa Rusiei

There are no translations available.

Selecționata Moldovei la fotbal a obținut ieri, la Moscova, primul punct în actuala ediție a preliminariilor Campionatului European 2016, grupa G.

Golul gazdelor a fost marcat de Dziuba în minutul 72 din lovitură de la 11 metri. Lotul național a egalat prin Epureanu cu o lovitură de cap după executarea unui corner.

A fost și este o surpriză pentru mulți experți. Alexandru Kurteyan a declarat la conferința de presă că știa cu aproximație cum va juca echipa Rusiei. ”Cunoșteam pe ansamblu cine va evolua și cum va juca. Am acordat o atenție mare defensivei. Atacanții Dedov și Picuțșciac au avut de îndeplinit și funcții în compartimentul de apărare”, a spus el. Referitor la penaltiul acordat în poarta lui Ilie Cebanu el a declarat că fiecare arbitru interpretează în felul său faultul comis în careul de pedeapsă inclusiv ținerea adversarului cu mîinile. ”Dacă s-ar juca cu mîinile legate atunci n-ar fi fotbal, ci un alt gen de sport. Fiecare arbitru interpretează diferit faultul comis cu ajutorul brațelor”, a precizat el. La întrebarea dacă a antrenat portarul și la executarea  loviturilor de la 11 metri tehnicianul a răspuns pozitiv. Ilie Cebanu a ghicit traiectoria șutului expediat de la punctul de ”var” și a fost aproape de a schimba direcția balonului.

Echipa națională a evoluat în următoarea componență: Cebanu, Armaș, Epureanu, Golovatenco, Jardan, Erhan, Cojocari (Racu, 74), Gațcan, Ioniță, Dedov (Sidorenco, 83), Picușciac (Patraș, 46).

În celelalte partide din grupă au fost înregistrate următoarele rezultate: Austria - Muntnegru 1-0, Suedia - Liechtenstein 2-0. Următorul meci echipa națională îl va juca acasă cu selecționata Liechtensteinului pe 15 noiembrie.

Pe primul loc în clasamentul seriei se situează reprezentativa Austriei, care a acumulat 7 puncte. Urmează în top formațiile Rusiei și Suediei cu același punctaj (5), departajate de golaveraj, Muntenegru (4 puncte), Moldova (1 punct) și Liechtenstein (1 punct).