• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Real Madrid a devenit echipa europeană cu cele mai multe victorii consecutive

Real Madrid a devenit echipa europeană cu cele mai multe victorii consecutive

There are no translations available.

Cu victoria pe care a obținut-o miercuri seară, 9 decembrie, contra celor de la Ludogorets, Real a devenit echipa europeană cu cele mai multe victorii la rînd.

Real Madrid - Ludogorets 4-0. Gruparea blanco era deja calificată în optimile de finală ale UEFA Champions League, înaintea ultimei partide din cadrul Grupei B, contra bulgarilor. Cu toate acestea, întîlnirea de pe ”Santiago Bernabeu” nu era una fără miză pentru liderul din La Liga.

Datorită acestui succes, obținut absolut meritat, Real nu numai că a încheiat grupa en-fanfare, cu șase victorii din șase posibile, dar a și devenit echipa europeană cu cele mai multe victorii consecutive: 19.

Astfel, ”galacticii” și-au depășit rivalii de-o viață, pe cei de la FC Barcelona, care au legat 18 succese la rînd în sezonul 2005 - 2006, sub conducerea lui Frank Rijkaard.

Dintre cele 19 victorii, 13 au fost obţinute în La Liga, 2 în Cupa Regelui şi 4 în UCL. În aceste partide, Real Madrid a marcat 58 de goluri şi a primit doar 8.

Următoarea provocare a campioanei Europei este să încerce să egaleze sau chiar să depăşească recordul mondial de victorii consecutive al unei echipe de club. Acesta este de 24 şi a fost stabilit în 2011 de brazilienii de la Coritiba.

19 victorii consecutive are Real Madrid cu un golaveraj devastator: 71-9