• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Artur Ioniță, cel mai bun fotbalist moldovean în 2014

Artur Ioniță, cel mai bun fotbalist moldovean în 2014

There are no translations available.

Mijlocașul Artur Ioniță, legitimat la echipa italiană Hellas Verona FC din Serie A, a fost desemnat ieri de Federația Moldovenească de Fotbal (FMF) cel mai bun jucător moldovean în anul 2014

Laureatul nu a fost prezent la festivitatea desfășurată la Teatrul Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu”. Ieri echipa sa urma să dispute un meci cu formația Udineze. El a transmis un mesaj de mulțumire prin Internet. ”Mulțumesc de apreciere. Voi depune maximum de eforturi în teren pentru ca echipa națională să obțină rezultate bune”, a spus laureatul. Trofeul a fost înmînat primului său antrenor, Veaceslav Carandașov.

Cei mai buni jucători pe posturi aleși de experți sînt următorii: Serghei Pașcenco (portar, Sheriff Tiraspol); Petru Racu (fundaș, ex-Veris Chișinău); Alexandru Dedov (mijlocaș, Zimbru Chișinău); Radu Gînsari (atacant, Sheriff); Enrique Luvannor (golgheter, ex-Sheriff).

Cel mai bun arbitru a fost desemnat Vladislav Ivancenco (Bălți). Trofeul ”Fair play” a fost acordat echipei Sheriff. Cel mai bun jucător de futsal a fost numit Cristian Obadă (Lexmax Chișiinău). Cel mai bun jucător de fotbal pe plajă – Ruslan Istrati (Tornado Chișinău). Titlul cel mai bun jucător de fotbal-tenis i-a revenit lui Alexandru Sîrghi (Școala sportivă din Vadul lui Vodă). Trofelul ”Cea mai bună jucătoare” a fost înmînat Victoriei Gurdiș (Real-Succes Chișinău). Cel mai bun antrenor a devenit Lilian Popescu (ex-Veris, care va activa la FC Tiraspol pe viitor).Premiul ”Promovarea fotbalului” a fost acordat academicianului Ion Bostan, rectorul Universității Tehnice din Moldova, asociațiilor raionale de fotbal din Ungheni și Cahul. Dl Ion Bostan a fost lipsă la festivitate din motive de sănătate.

”Această gală este jubiliară. O desfășurăm a 20-ea oară. Cu această ocazie ofer o plachetă unuia dintre primii ei promotori, impresarului Arcadie Zaporojanu, care a făcut cel mai spectaculos transfer în ultimii ani, cel al antrenorului român Mircea Lucescu la Șahtior Donețk și a antrenorului secund, Alexandru Spiridon, unul dintre cei mai mari fotbaliști moldoveni”, a subliniat în alocuțiunea rostită președintele FMF Pavel Cebanu. La festivitate a fost prezent primul președinte al țării, Mircea Snegur, consilierul premierului Iurie Leancă, Leonid Bujor.

Artur Ioniță este primul fotbalist moldovean care joacă în Serie A. El a debutat toamna curentă în campionatul Italiei, marcînd deja două goluri și oferind două pase de gol.