• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Blatter: Este nevoie de un seism pentru a retrage Qatarului organizarea CM din 2022

Blatter: Este nevoie de un seism pentru a retrage Qatarului organizarea CM din 2022

There are no translations available.

Preşedintele FIFA, Joseph Blatter, a declarat vineri că ar trebui "un adevărat seism" pentru a se retrage Qatarului organizarea Cupei Mondiale din 2022, decizie luată în urmă cu patru ani, dar care încă este sursă constantă de controverse, relatează MOLDPRES cu referire la diferite surse electronice. nevoie de un seism pentru a retrage Qatarului organizarea CM din 2022 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Va trebui să aibă loc un adevărat seism, să apară elemente noi extrem de importante pentru a reveni asupra deciziei de a retrage Cupa Mondială Qatarului. Nu există, la momentul actual, niciun motiv de a reveni asupra deciziilor, cele două ediţii ale CM (2018 în Rusia şi 2022 în Qatar) sînt prevăzute în calendar, lipsind doar datele precise pentru turneul din 2022", a declarat Blatter la Marrakech (Maroc).

Miercuri, fostul procuror american Michael Garcia, a demisionat, din postul de investigator al FIFA, denunţînd lipsa de transparenţă din partea instanţei în privinţa raportului de atribuire a ediţiilor din 2018 şi 2022 ale CM.

Raportul Garcia referitor la atribuirea ediţiilor Cupei Mondiale din 2018 şi 2022 va fi publicat "într-o formă adecvată", a anunţat, vineri, preşedintele FIFA, Sepp Blatter, după încheierea lucrărilor Comitetului Executiv de la Marrakech, informează AFP.

"Am cerut Comitetului Executiv să accepte cererea comitetului independent de etică de a publica raportul într-o formă adecvată, după ce procedurile în curs privind mai multe persoane vor fi încheiate", a declarat Blatter.

Potrivit AFP, expresia "într-o formă adecvată" lasă să se înţeleagă că FIFA nu va publica în integralitate raportul Garcia, aşa cum a cerut autorul său.