• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Cristiano Ronaldo a cîştigat Balonul de Aur

Cristiano Ronaldo a cîştigat Balonul de Aur

There are no translations available.

Internaţionalul portughez al echipei Real Madrid, Cristiano Ronaldo, a cîştigat, luni seară, pentru a doua oară consecutiv şi a treia oară în carieră Balonul de Aur, trofeu ce a fost decernat în cadrul unei gale desfăşurate la Zurich.

Cristiano Ronaldo a fost urmat de Lionel Messi, cu 15,76 la sută din voturi, şi Manuel Neuer, cu 15,72.

Trofeul i-a fost înmânat de fostul internaţional francez Thierry Henry.

Ronaldo, în vîrstă de 29 de ani, a mai cîştigat Balonul de Aur în 2008 şi 2013. El a marcat 61 de goluri în 2014 în 60 de meciuri disputate.

Finalist de şase ori în ultimii şapte ani la Balonul de Aur, el a fost al doilea în 2009, 2011 şi 2012.

Ronaldo se alătură în clubul select al deţinătorilor a trei astfel de trofee: Johan Cruyff (1971, 1973, 1974), Michel Platini (1983, 1984, 1985) şi Marco Van Basten (1988, 1989, 1992). El se află însă în urma lui Messi, care a cîştigat Balonul de Aur de patru ori (între 2009 şi 2012).

De asemenea, Cristiano Ronaldo este primul portughez care a cîştigat de trei ori Balonul de Aur. Anterior, el se afla la egalitate cu Eusebio şi Luis Figo, care au primit acest premiu cîte o dată.

Lionel Messi, în vîrstă de 27 de ani, este cvadruplu laureat al Balonului de Aur, el devenind în 2014 cel mai bun marcator din istoria campionatului Spaniei (256 de goluri) şi cel mai bun marcator din istoria Ligii Campionilor (75 de goluri).

Manuel Neuer, în vîrstă de 28 de ani, este campion mondial cu naţionala Germaniei.

Cristiano Ronaldo a declarat, luni, la Zurich, după ce a cîştigat Balonul de Aur pentru a treia oară în carieră, că i-ar plăcea să devină unul dintre cei mai buni jucători din toate timpurile şi speră să-l ajungă pe Lionel Messi, care a obţinut trofeul de patru ori.

"Mi-am văzut fiul, mi-am văzut mama, totul este în regulă...Mulţumesc tuturor celor care au votat pentru mine, antrenorului meu, coechipierilor mei, preşedintelui Real Madrid, clubului. Este o recompensă foarte importantă. A fost un an de neuitat şi să cîştig un astfel de trofeu este ceva unic. Sînt foarte, foarte fericit, acest lucru mă motivează să încerc să mai cîştig titluri individuale şi cu echipa. Mulţumesc mamei mele, tatălui meu care mă urmăreşte din cer, familiei mele. Mulţumesc selecţionatei Portugaliei şi tuturor portughezilor. Nu mă gândeam că voi cîştiga acest balon de trei ori, dar poate că-l voi ajunge pe Messi, cine ştie...Mi-ar plăcea să devin unul dintre cei mai buni jucători din toate timpurile", a declarat Ronaldo la gala de la Zurich.