• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Federația Olandeză de Fotbal va deschide o anchetă cu privire la suspiciuni de trucare a unor meciuri

Federația Olandeză de Fotbal va deschide o anchetă cu privire la suspiciuni de trucare a unor meciuri

There are no translations available.

Federaţia Olandeză de Fotbal va deschide o anchetă şi va depune plîngere după ce cotidianul De Volkskrant a scris că meciuri ale echipei Willem II au fost trucate în sezonul 2009-2010, între partidele respective numărînd-se şi o confruntare cu Ajax, informează AFP.

nchetă a federaţiei olandeze cu privire la suspiciuni de trucare a unor meciuri în 2009-2010 (Imagine: Shutterstock)

"Avînd în vedere gravitatea faptelor deschise, vom depune plîngere la Parchet pentru a se deschide o anchetă cu privire la acest caz", se arată într-un comunicat al federaţiei (KNVB).

KNVB va deschide de asemenea o anchetă, jucători, antrenori, responsabili ai cluburilor şi arbitri urmînd să fe audiaţi. În plus, forul va analiza imaginile televizate de la meciurile în cauză şi rapoartele delegaţilor.

Conform unei anchete realizate de De Volkskrant, două meciuri ale primei echipe a clubului Willem II Tilburg au fost trucate în sezonul 2009-2010 de jucători plătiţi de pariori din Singapore.

Partidele respective sînt Ajax-Willem II (17 octombrie 2009, scor 4-0) şi Feyenoord-Willem II (1-0).

Jurnalul menţionează că mijlocaşul Ibrahim Kargbo a fost cel care i-a coordonat pe jucătorii implicaţi în trucarea meciurilor. Kargbo, care în prezent joacă în liga a doua portugheză, ar fi atras alţi jucători de la Willem şi pentru fiecare meci trucat fotbaliştii primeau în total 100.000 de euro.

Ibrahim Kargbo a negat acuzaţiile la adresa sa: "Nu am primit niciodată bani de la nimeni".

Conducerea clubului Willem s-a declarat şocată de acuzaţiile din De Volkskrant. "Evident, vom coopera în cazul unei anchete pentru ca adevărul să iasă la iveală", se arată într-un comunicat al grupării.