• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Blatter şi-a depus dosarul de candidatură pentru conducerea FIFA

Blatter şi-a depus dosarul de candidatură pentru conducerea FIFA

There are no translations available.

Elveţianul Joseph Blatter, preşedintele FIFA din 1998, a anunţat, joi, că şi-a depus dosarul de candidatură pentru a obţine al cincilea mandat la conducerea forului mondial.

"Astăzi este o dată - cheie în calendarul electoral (al FIFA). Mi-am depus dosarul. Acum comisia electorală continuă procedura", a notat pe Twitter elveţianul în vîrstă de 78 de ani.

Comisia urmează să valideze candidaturile depuse, dacă este cazul. Candidaţii pentru postul de preşedinte al FIFA trebuie să fi avut un rol activ în administraţie în fotbal, la nivel naţional sau internaţional, în doi din ultimii cinci ani, şi să fie susţinuţi fiecare de cinci federaţii membre ale forului.

Blatter, favorit al alegerilor, îndeplineşte criteriile. Ceilalţi candidaţi cu dosare solide sînt preşedintele federaţiei olandeze, Michael Van Praag (67 de ani), prinţul iordanian Ali bin Al Hussein (39 de ani), în prezent vicepreşedinte FIFA.

În ceea ce îl priveşte pe portughezul Luis Figo (42 de ani), acesta spune că are susţinerea necesară, însă el este neexperimentat. Francezul David Ginola (47 de ani) și-a retras ieri candidatura la președinție. Compatriotul Jerome Champagne (56 de ani) nu este sigur de susţinere.

Alegerile pentru postul de preşedinte al FIFA vor avea loc în data de 29 mai, la Zurich.