• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Federaţia Engleză de Fotbal îl va susţine pe prinţul Ali Bin Al Hussein la alegerile pentru şefia FIFA

Federaţia Engleză de Fotbal îl va susţine pe prinţul Ali Bin Al Hussein la alegerile pentru şefia FIFA

There are no translations available.

Federaţia Engleză de Fotbal îl susţine pe prinţul iordanian Ali Bin Al Hussein la alegerile pentru şefia FIFA, Spania - pe preşedintele în exerciţiu Sepp Blatter, Danemarca - pe fostul internaţional Luis Figo, iar România - pe olandezul Michael van Praag, a anunţat, marţi, presa internaţională.

Iordanianul Al Hussein, vicepreşedinte FIFA, a anunţat că dosarul său de candidatură este susţinut de federaţiile din Belarus, Malta, Anglia, Iordania, Statele Unite ale Americii şi Georgia.

"Am primit şase recomandări, cu una mai mult decît minimum necesar. A trebuit să respect dorinţa federaţiilor de a păstra confidenţialitatea lor, dar acum am primit acceptul lor să vorbesc. Nominalizările mele au venit din Belarus, Malta, Anglia, Iordania, Statele Unite şi Georgia", a spus Al Hussein, în vîrstă de 39 de ani, care nu are parte și de susţinerea federaţiilor asiatice.

Platforma prinţului Ali se bazează pe o reformă drastică a FIFA, pe care o va dezvălui pînă la alegerile din 29 mai. "Nu voi sta încă patru ani să asist la aceleaşi lucruri. Am încercat tot timpul să reformez FIFA pe cît de mult am putut, iar cel mai bun lucru este să candidez la preşedinţie. Cel mai bine este să avem o discuţie deschisă şi onestă", a adăugat Al Hussein, într-o conferinţă de presă susţinută la Londra.

Portughezul Luis Figo este susţinut de şase federaţii europene: Portugalia, Danemarca, Macedonia, Muntenegru, Polonia şi Luxemburg, în timp ce olandezul Michael van Praag a fost nominalizat de Olanda, Belgia, Suedia, Scoţia, România şi Insulele Feroe.

Preşedintele în exerciţiu, Sepp Blatter, care candidează pentru al cincilea mandat, se bucură de susţinerea Spaniei, a Africii, a unei părţi importante din Europa, dar şi a continentului american.