• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football FIFA a declarat, oficial, eligibili cei patru candidați la funcția de președinte

FIFA a declarat, oficial, eligibili cei patru candidați la funcția de președinte

There are no translations available.

Comisia electorală a Federației Internaționale de Fotbal (FIFA) i-a declarat oficial eligibili, luni, pe cei patru candidați la președinția FIFA, în vederea alegerilor programate pe data de 29 mai, informează AFP.

După retragerile francezilor Jerome Champagne, care nu a prezentat cei cinci susținători necesari, și a lui David Ginola, comisia electorală i-a declarat eligibili pe Joseph Blatter, președintele în exercițiu și marele favorit la realegerea sa, pe fostul "Balon de Aur" portughez Luis Figo, pe Prințul Ali bin Al Hussein, unul din vicepreședinții FIFA, și pe Michael van Praag, președintele Federației olandeze.

"După ce a efectuat verificările necesare, Comisia electorală ad hoc i-a declarat oficial pe toți candidații eligibili la alegerile pentru președinția FIFA", a anunțat forul internațional într-un comunicat.

Fiecare din cei patru candidați "face obiectul unei anchete de abilitare condusă camera de instrucție a Comisiei de etică", a adăugat FIFA.

Joseph Blatter, în vîrstă de 78 de ani, președinte în exercițiu din 1998, a îndeplinit fără probleme criteriile de susținere (o majoritate a celor șase Confederații care compun FIFA au promis în luna iunie, la Congresul de la Sao Paulo, să îl susțină) și îndeplinește, evident, celălalt criteriu principal pentru a deveni candidat: să fii avut un rol activ în administrarea fotbalului, la nivel național sau internațional, în decurs de doi din ultimii cinci ani.

La rîndul său, prințul iordanian Ali bin Al Hussein, supranumit prințul Ali, în vîrstă de 39 de ani, unul dintre vicepreședinții FIFA, și Michael van Praag (67 ani), președintele Federației olandeze, prezintă dosarele cele mai solide, conform criteriilor FIFA.

Candidat surpriză, Luis Figo (42 ani), fost mijlocaș și vedetă a echipelor Real Madrid și Inter Milano, prezintă un frumos palmares de jucător (fost Balon de Aur), dar s-ar putea confrunta cu lipsa sa de experiență și cu o susținere din partea federațiilor.