• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football 452 de jucători au fost transferați în cinci campionate de fotbal

452 de jucători au fost transferați în cinci campionate de fotbal

There are no translations available.

În cele mai puternice cinci campionate din lume (Anglia, Franţa, Germania, Italia şi Spania) au fost perfectate în perioada de mercato 452 de transferuri în sumă de 466 de milioane de dolari, informează fifa.com.

Prima cifră prezentată este în scădere fașă de anul trecut în timp ce cea de-a doua (466 milioane de dolari) constituie un nou record.Ea-i cu  36 la sută mai mare decît în aceeași perioadă a anului trecut.(Imagine: HEPTA)

Echipele din Premier League au perfectat transferuri internaţionale în valoare de 173 de milioane de dolari, în timp ce în Bundesliga s-au cheltuit 116 milioane de dolari.

Cluburile franceze au cheltuit cu 50 la sută mai puţini bani faţă de anul trecut, însă FIFA nu a precizat suma.

Conform datelor oferite miercuri de Sistemul de corelare a transferurilor internaționale al FIFA (TMS), Anglia a fost și în acest mercato cel mai important investitor, cu 173 milioane dolari (153 milioane de euro) cheltuiți în transferuri, surprinzătoare fiind însă apariția Germaniei pe poziția secundă, cu 116 milioane dolari (102,5 milioane euro), înaintea Spaniei (75 milioane euro).

Campionatul Franței a fost, în schimb, singurul dintre cele cinci care și-a redus investițiile în transferuri, cu peste 50 la sută față de iarna trecută.

Numărul total al fotbaliștilor transferați se ridică la 452 - cu doi la sută mai puțin decât în urmă cu un an, iar 79 la sută dintre noii jucători angajați de cluburile din cele cinci țări provin de la echipe din afara granițelor acestora.

Două dintre cele mai scumpe transferuri din această iarnă s-au efectuat în Premier League, unde Manchester City a plătit 33 milioane euro pentru achiziționarea ivorianului Wilfried Bony de la Swansea City, iar Chelsea a achitat 35 milioane euro în schimbul columbianul Juan Guillermo Cuadrado de la Fiorentina.