• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Scudamore: ”Premier League este o poveste de succes, nu o fundaţie caritabilă”

Scudamore: ”Premier League este o poveste de succes, nu o fundaţie caritabilă”

There are no translations available.

Preşedintele Premier League, Richard Scudamore, a declarat, după ce drepturile TV au fost vîndute pentru 5,14 miliarde de lire sterline (6,95 miliarde de euro), că organizaţia pe care o conduce reprezintă o poveste de succes, informează BBC.

De asemenea, Scudamore susţine că Premier League nu este o fundaţie caritabilă, după ce Gary Lineker a cerut ca preţurile biletelor să fie reduse, iar Jamie Carragher a solicitat ca tichetele pentru fanii care merg la meciurile din deplasare să nu fie mai scumpe de 20 de lire (27 de euro).

Mai mulţi politicieni au solicitat ca o parte din banii proveniţi din noul contract de televizare să fie investiţi în fotbalul juvenil şi reducerea preţurilor biletelor.

"Scopul nostru nu este să facem acţiuni de caritate, scopul nostru este să devenim cea mai bună competiţie fotbalistică. Dacă faci un studiu internaţional, lucruri precum Premier League, BBC, Regina, ar reprezenta lucruri bune despre Marea Britanie", a spus Scudamore, care a precizat că Premier League, care a fost fondată în 1992, este televizată în 175 de ţări.

Richard Scudamore a menţionat că în 1986 niciun post de televiziune nu era interesat să preia meciurile din prima divizie engleză. "În 1986, nimeni nu era interesat să transmită meciurile. Nu exista nici măcar un program de rezumate. De la perioada neagră a dezastrelor pe stadioane şi alte lucruri, este o creştere uimitoare", a explicat Scudamore.

Premier League susţine că din contractul de 3,016 miliarde de lire (4,078 miliarde de euro), 56 de milioane de lire (75 de milioane de euro) au fost investite în fotbalul de bază.

Noul contract, semnat de Sky şi BT Sport, valabil pentru perioada 2016-2019 este cu 70 la sută mai mare faţă de actualul contract de 3,018 miliarde de euro.

Ministrul sporturilor, Helen Grant, a declarat că Premier League reprezintă o poveste britanică de succes, dar a precizat că noua înţelegere ar trebui să aducă beneficii şi cluburilor din diviziile inferioare şi a solicitat investiţii în facilităţi şi suporteri.

Operatorul Sky va transmite 126 de meciuri, cu zece mai mult ca în prezent iar grupul BT un număr de 42 de meciuri.

Începînd cu mai 2017, ocupanta ultimei poziţii din Premier League va înacsa 136 de milioane de euro din drepturile TV, iar campioana va obţine 210 milioane.