• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Turneu în premieră pentru puștii de 8-10 ani

Turneu în premieră pentru puștii de 8-10 ani

There are no translations available.

Federația Moldovenească de Fotbal (FMF) va întroduce în calendarul competițional în sezonul viitor un nou turneu, Liga Respect, rezervată copiilor în vîrstă de 8-10 ani.

Noutatea a fost făcută publică astăzi în cadrul lucrărilor celui de-al 13-ea Congres al FMF, desfășurat la complexul polivalent ”Arena Futsal FMF” din comuna Ciorescu (Criuleni). ”Copii sînt viitorul, speranța noastră  în mai bine. Trebuie să-i ajutăm ca să-și developeze capacitățile, să le dezvolte, să devină fotbaliști de clasă înaltă, capabili să ne reprezinte destoinic la turneele de pe arena internațională. Vom crea pentru ei, în premieră, în acest scop, în sezonul fotbalistic următor, Liga Respect”, a declarat în cuvîntarea rostită în fața participanților Pavel Cebanu, președintele FMF.

Potrivit lui, în toamna anului 2015 urmează să fie inaugurată și Academia Moldovenească de Fotbal. Ea va fi amplasată pe teritoriul Liceului Internat Republican cu Profil Sportiv. Proiectul a fost elaborat. Factorii deciziționali implicați în transpunerea lui în fapt l-au aprobat. Urmează să fie semnat contractul de colaborare în timpul cel mai apropiat.

Un grup de participanți la congres au fost decorați cu ”Ordinul de Merit” al FMF. Distincția a fost oferită lui Anatol Stupa, Vladimir Crasilevschi, ambii din Chișinău, Ion Dragni (Cahul), Petru Cristioglo (Comrat), Mihail Arseni (Bălți), Grigore Corzun (Tiraspol), Ion Comendant (Șoldănești).