• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Real Madrid, 32 de titluri naționale, 10 Champions League, 113 ani de existență

Real Madrid, 32 de titluri naționale, 10 Champions League, 113 ani de existență

There are no translations available.

Real Madrid, unul dintre cel mai titrate cluburi din istoria fotbalului, sărbătoreşte vineri, 6 martie 2015, 113 de existenţă, pe parcursul cărora a cucerit un număr record de 32 titluri de campion naţional, 19 Cupe ale Spaniei, precum şi 10 trofee în cea mai importantă competiţie continentală (Cupa Campionilor Europeni/Liga Campionilor).

Înfiinţat la 6 martie 1902, sub numele de Madrid Foot-ball Club, de fraţii Juan şi Carlos Prados (originari din Barcelona!), clubul din capitala Spaniei a adoptat în 1920 actualul său nume, după ce regele Alfonso al XIII-lea i-a acordat titlul de Real (Regal).

Real Madrid este la ora actuală cel mai valoros club de fotbal din lume, fiind evaluat la aproximativ 2,4 miliarde euro, dar şi cel mai profitabil, veniturile sale depăşind suma de 500 milioane euro pe an. În decembrie 2000, Federaţia Internaţională de Fotbal a desemnat Real Madrid drept ”cel mai bun club al secolului 20”.

Echipa madrilenă joacă de obicei într-un echipament complet alb, de unde şi porecla de ”Los Blancos”, iar logoul său a fost schimbat de mai multe ori, ca urmare a încercărilor de a-l moderniza.

Stadionul pe care Real Madrid îşi disputa meciurile de acasă este ”Santiago Bernabeu”, cu o capacitate de 81.044 locuri, pe care evoluează din 1947.

Pe parcursul celor 113 ani de existenţă, la Real Madrid au evoluat mari vedete ale fotbalului internaţional, precum Alfredo Di StefanoFerenc Puskas, Gheorghe Hagi, Zinedine Zidane sau, în ultimele sezoane, Cristiano Ronaldo.

DIGIsport