• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Șapte lucruri după meciul Bayern Munchen-Șahtior 7-0

Șapte lucruri după meciul Bayern Munchen-Șahtior 7-0

There are no translations available.

Bayern Munchen s-a calificat en fanfare în sferturile de finală ale UEFA Champions League, pentru a 14-a oară - din 17 încercări - în istoria competiției. Bavarezii au stabilit un record de prezențe, astfel, în ”sferturile” celei mai importante competiții europene. Nici o altă echipă nu are atîtea calificări.

Trupa lui Pep Guardiola a spulberat-o, pur și simplu, pe Șahtior Donețk, echipa românului Mircea Lucescu, învingînd cu 7-0 o formație care a evoluat 87 de minute în 10 oameni.

Șapte lucruri despre partida Bayern-Șahtior 7-0:

1. Bayern Munchen este primul club care reușește să înscrie 7 goluri în două meciuri diferite din aceeași ediție a UCL:

21 octombrie 2014 - grupe - Roma-Bayern Munchen 1-7

11 martie 2015 - optimi de finală - Bayern-Șahtior 7-0

2. Doar de două ori s-a înregistrat scorul 7-0 în meciurile eliminatorii UCL în toată istoria competiției. De fiecare dată a reușit-o Bayern:

13 martie 2012 - optimi de finală - Bayern-FC Basel 7-0

11 martie 2015 - optimi de finală - Bayern-Șahtior 7-0

3. Șahtior Donețk deține, începînd din acest an, un record dulce-amar: este singura echipă care cîștigă un meci cu 7-0 și pierde un meci cu 7-0 în aceeași ediție a UEFA Champions League.

21 octombrie 2014 - grupe - BATE Borisov-Șahtior 0-7

11 martie 2015 - optimi de finală - Bayern-Șahtior 7-0

4. Bayern a înscris șapte goluri într-un meci de UEFA Champions League pentru a patra oară în istorie. Nici o altă echipă nu a reușit mai mult decît un meci cu șapte goluri marcate.

5. Înfrîngerea cu 0-7 este a doua cea mai dură înfrîngere a unei echipe ucrainene în cupele europene. Recordul îi aparține tot unei echipe din Donețk, care a pierdut tot cu o formație germană. În 3 octombrie 2002, Werder Bremen o învingea pe Metalurg Donețk cu 8-0, în Cupa UEFA.

6. Bayern a marcat în meciul cu Șahtior, de la Munchen, cu un gol mai mult decît a reușit în toate cele trei partide din grupe împreună.

Bayern-Manchester City 1-0

Bayern-AS Roma 2-0

Bayern-CSKA Moscova 3-0

Bayern-Șahtior 7-0

7. Mircea Lucescu a încercat, înaintea „dublei” cu Bayern, să-și motiveze jucătorii brazilieni împotriva nemților, făcînd aluzie la partida pierdută de Brazilia în fața Germaniei, în semifinalele Cupei Mondiale, tot cu șapte goluri primite (1-7).

„Am treisprezece brazilieni care visează s-o bată pe Bayern ca să răzbune onoarea ţării lor, care a suferit o înfrîngere grea în faţa Germaniei la Mondial. Am fi nişte eroi dacă am reuşi să ne calificăm în sferturi. Totul e posibil în fotbal”, declara Il Luce, înaintea meciului tur.

DIGIsport