• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Franţa a primit trei goluri pe Stade de France pentru a doua oară în istorie

Franţa a primit trei goluri pe Stade de France pentru a doua oară în istorie

There are no translations available.

Franţa a pierdut amicalul de pe Stade de France cu Brazilia, scor 1-3, într-o reeditare a finalei Cupei Mondiale din 1998. În urmă cu 17 ani, cînd cei doi actuali selecţioneri, Didier Deschamps şi Carlos Dunga, s-au aflat pe teren în postura de căpitani, europenii s-au impus cu un categoric 3-0 şi au cucerit primul şi singurul lor titlu mondial.

De această dată, sud-americanii au fost cei care au avut cîştig de cauză, după ce au revenit de la 0-1. Varane a deschis scorul pentru gazde, însă elevii lui Dunga au întors rezultatul datorită reuşitelor lui Oscar, Neymar şi Luiz Gustavo.

A fost pentru a doua oară la rînd cînd Brazilia a marcat de trei ori împotriva Franţei. În 2013, tot într-o partidă amicală, brazilienii s-au impus cu 3-0, la Porto Alegre. Şi în urmă cu doi ani, Oscar s-a aflat pe lista celor care au înscris.

În acelaşi timp, este pentru a doar a doua oară în istorie când naţionala lui Deschamps primeşte trei goluri pe Stade de France. Precedentul s-a petrecut pe 5 iunie 1999, cînd Rusia a cîştigat cu 3-2, într-un meci din preliminariile Euro 2000.

La acel moment, francezii erau deţinătorii titlului mondial, iar un an mai tîrziu aveau să dubleze acel succes cu triumful de la Campionatul European desfăşurat în Belgia şi Olanda. Petit şi Wiltord au punctat pentru "cocoşi" în duelul de acum 16 ani cu Rusia, ale cărei goluri au fost reuşite de Panov, autorul unei duble, şi Karpin.

DIGIsport